«Trine»: - Jeg utnyttet utviklingshemmede

Kolleger advarte henne mot flørting. Men ingen mistenkte at den kvinnelige omsorgsarbeideren misbrukte de to utviklingshemmede mennene seksuelt.

OVERGREPSDØMT: «Trine» utnyttet psykisk utviklingshemmede seksuelt. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet
OVERGREPSDØMT: «Trine» utnyttet psykisk utviklingshemmede seksuelt. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LYNGDAL (Dagbladet): — Jeg har sviktet alle. Jeg sviktet brukerne jeg utnyttet. Jeg sviktet kollegaene mine. Men jeg sviktet også meg selv og det jeg sto for. Jeg hadde en fantastisk jobb. Jeg drømte aldri om at noe slikt skulle skje, sier «Trine» til Dagbladet.

— Burde sagt fra I høst dømte Lister tingrett henne til ni måneders fengsel for gjentatte ganger å ha utnyttet to utviklingshemmede menn seksuelt i deres og hennes eget hjem. «Trine» er også fradømt retten til å arbeide med utviklingshemmede igjen.

Overfor Dagbladet er hun ikke opptatt av å fordele skyld.

— Det var feil av meg å ikke si ifra til min sjef, før det gikk galt. Jeg skulle sagt fra om at jeg ikke klarte å sette grenser, så jeg kunne blittomplassert. Da kunne alt vært unngått, sier «Trine».

— Men det er feil å kalle meg en overgriper, mener hun, og viser til at dommen fastslår at hun ikke manipulerte, men utnyttet, mennene.

— Ble advart Hun forteller at en kollega advarte henne i desember i fjor, og mente den ene mannen var forelsket i «Trine». Kollegaen skal ha bedt henne sette tydeligere grenser, unngå for mange klemmer og å sitte tett med armen slynget rundt halsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.