Trine advarer Erna mot å bli for arrogant i regjering

Venstre-lederen mener Jens Stoltenberg er skrekkeksempel.

MÅ LÆRE AV JENS: Venstre-leder mener Erna Solberg ikke må bli like arrogant som Ap og Jens Stoltenberg har vært overfor sine samarbeidspartnere i regjering. Men fortsatt sier Trine Skei Grande at hun ikke vil sitte i regjering med Siv Jensen og Frp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
MÅ LÆRE AV JENS: Venstre-leder mener Erna Solberg ikke må bli like arrogant som Ap og Jens Stoltenberg har vært overfor sine samarbeidspartnere i regjering. Men fortsatt sier Trine Skei Grande at hun ikke vil sitte i regjering med Siv Jensen og Frp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Venstre-leder Trine Skei Grande advarer nå sin mulige samarbeidspartner om å lure Venstre i «SV-fella»:

- Jeg tror Høyre skal passe seg for å bli så arrogant som det Ap har vært overfor sine samarbeidspartnere. For det går ikke så bra. Man må ha med seg alle partiene for å få til et flertall.

Grilling Under Marie Simonsen og Martine Aurdals partildergriilling fikk Trine Skei Grande spørsmål om hvor stor forskjell hun og Venstre vil komme til å utgjøre, om de blir med i et borgerlig regjeringssamarbeid.

- Jeg mener at det vil bli ganske stor forskjell på det, jeg tror folk ser det. Vi skal samarbeide om flere saker som næring, forskning og skole, sa Grande.

- Ikke med Frp Men et Venstre i samme regjering som Frp, er fortsatt ikke aktuelt.

- Vi tror ikke det er sannsynlig at vi kan sitte i en regjering med Frp. Men så er det slik at jeg driver med politikk for å få gjennomslag. Særlig på miljøpolitikk og i forhold til klimautfordringene er det viktig at vi får gjennomslag, sier hun og legger til:

- Da må vi få gjort noe med en slik regjering. Jeg tror en blågrønn regjering vil være ganske lik dagens regjering på miljø. Vi må inn i regjeringen for å stoppe et så viktig prosjekt som Lofoten, Vesterålen og Senja.
 
- Skikkelig catfight Men en ting er sikkert, ifølge Grande, når hun ser framover mot et mulig borgerlig samarbeid:

- Det kommer til å bli en skikkelig catfight!

Snakket om faren Venstre har magne ganger utfordret LO, særlig på arbeidsmiljøloven.

- For meg handler det om å kjempe for sosiale rettigheter for alle ganske viktig. Det er mange systemer, bare du ikke har laget arbeidsplassen din selv, sa Grande, som kunne fortelle at hun selv har vokst opp med en pappa som har laget sin egen bedrift.

- Da han ble syk hadde han ingen rettigheter. Folk som skaper sine egne arbeidsplasser, skal ha de samme sosiale rettighetene.

Grande mener det ikke stemmer at hun er imot fagbevegelsen.

- Vi er for å ha sterke fagforeninger. Det er jeg for. Men det betyr ikke at du ikke skal kjempe for de som faller utenfor, svarte hun.

- Henge i leggen Grande sendte også et sleivspark til SV, som i dag går ut og vil ha en egen overvåkningskommisjon, og kunne vise til i hvert fall ett område hvor Venstre er enig med Frp:

- Jeg synes SV burde henge mer i leggen på Stoltenberg når de skal treffe Obama. Det er Stoltenbergs oppgave å sørge for at hans borgeres rettigheter blir sikret når han skal snakke med en av våre nærmereste allierte. Dette er et område hvor jeg trenger Frp, så her må vi øve press sammen, sa hun.