Trine ble utelatt fra LO-festen

Trodde hun, i hvertfall. Og tvitret om det.

BLE INVITERT LIKEVEL: I går, mens LO-festen for Roar Flåthen pågikk i sal A på Folkets hus, tvitret Trine Skei Grande om at hun ikke var invitert til festen. På Dagbladets forespørsel har LO dokumentert at partiet med leder faktisk ble invitert. Nå lover Grande at partiet rydder opp i epost-rutinene på huset. Her er partilederen fra Venstres pressekonferanse før landsmøtet nå i våres. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BLE INVITERT LIKEVEL: I går, mens LO-festen for Roar Flåthen pågikk i sal A på Folkets hus, tvitret Trine Skei Grande om at hun ikke var invitert til festen. På Dagbladets forespørsel har LO dokumentert at partiet med leder faktisk ble invitert. Nå lover Grande at partiet rydder opp i epost-rutinene på huset. Her er partilederen fra Venstres pressekonferanse før landsmøtet nå i våres. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går skrev Venstre-leder Trine Skei Grande følgende på Twitter:

"Vi ble ikke invitert, men vil gjerne ønske Roar Flåten lykke til med avslutningsfesten. Takk for din innsatsen for norsk arbeidsliv@lonorge".

Roar Flåthen gikk nylig av som LO-leder og ga stafettpinnen videre til Gerd Kristiansen. Flåthen har sittet som LO-høvding helt siden Gerd-Liv Valla på famøst vis gikk av i 2007. I går hedret LO Flåthen med en mottakelse. På festen var Flåthens familie, venner og kollegger. I tillegg til LO-topper og næringslivsledere. Blant annet holdt Dagbladets kommentator Stein Aabø og NHO-sjefen selv, Kristin Skogen Lund, tale.

Alle partilederne var også invitert for å feire LO-sjefen. Bare ikke Venstres Trine Skei Grande. I hvert fall var det det Grande trodde. Derfor tvitret hun om utelatelsen bare timer før mottakelsen.

Fikk invitasjon
Dagbladet har sjekket opp med LO om det faktisk stemmer at Venstre og Trine Skei Grande ble utestengt fra den tidligere LO-sjefens avslutningsfest.

- Alle lederne for partiene på Stortinget er blitt invitert, sier LOs informasjonssjef Jenny Ann Hammerø.

På oppfordring får Dagbladet tilsendt en mail datert 23.mai. Der framgår det at Venstre ved Trine Skei Grande ble invitert til mottakelsen allerede 23.mai kl. 13:49 til «mottakelse Roar Flåthen 3. juni kl 1400 i sal A».

Når Dagbladet tar kontakt med Venstre for å få en kommentar på at partiet - i god tid før festen - likevel ble invitert, får Dagbladet vite at Venstre ikke er sikre på at det stemmer.

- Beklager
En stund seinere får Dagbladet Trine Skei Grande på tråden.

- Det er bare å beklage. Men jeg står fortsatt for tweeten om Roar Flåthens innsats for norsk arbeidsliv, sier hun.

- Så hva har skjedd? Har dere funnet eposten med invitasjonen?

- Ja, vi fant den. Den var mottatt, lagret og til og med arkivert. Men den var ikke videresendt til meg. Det er ikke vanlig å få invitasjon på den måten. Ofte blir de sendt direkte til meg eller på stortingseposten.

Denne ble sendt til venstre-mailen. Nå kan Venstre-lederen fortelle at de har gjort om rutinene på epostmottaket ved bruket.

- Vi har gjort om rutinene fra i dag. Nå skal vi følge bedre med, sier hun til Dagbladet.

Trine Skei Grande tvitret sin beklagelse til Roar Flåthen og LO bare minuttene før denne saken ble publisert.

Fortsatt skriver Venstre-lederen navnet på den tidligere LO-lederen feil. Denne gangen med dobbel a.

- Kvalm av LO
Det er en kjent sak at det ikke akkurat er et rørende godt forhold mellom Venstre og LO. Venstre er det partiet som går lengst i å fjerne rettigheter for arbeidstakere og dermed myke opp arbeidsmiljøloven. Det liker LO dårlig.

Venstre-lederen har heller ikke lagt to fingre i mellom om hva hun synes om LOs arbeidslivspolitikk. Under et landsstyremøte i desember i fjor, gikk hun knallhardt ut mot LO.

- Jeg blir kvalm når de i LO snakker om brutalisering av arbeidslivet. De praktiserer millimeterrettferdighet for sine egne medlemmer, men bryr seg ikke om de enorme urettferdighetene i det norske sosiale sikkerhetsnettet, sa hun.

Krøll på tråden
Det er ikke lenge siden sist tilsynelatende var krøll på tråden mellom Roar Flåthen og Venstre. Under en konferanse hilste ikke LO-lederen på Venstres Borghild Tenden. Det gjorde inntrykk på stortingsrepresentanten.

- Jeg satt på første rad sammen med Siv Jensen og Jan Tore Sanner der det var reservert plasser for oss som skulle sitte i panelet. Da Flåthen kom, hilste han på de to andre mens han bare så på meg og gikk, sier Borghild Tenden til Aftenposten.

Ifølge avisa skal LO-lederen ikke ha visst hvem Tenden var.

BLE FEIRET: I går ble Roar Flåthen feiret av kolleger, venner og sentrale politikere for sine seks år som LO-leder. Her får LO-lederen applaus av blant andre statsminister Jens Stoltenberg under LO-kongressennå sist. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BLE FEIRET: I går ble Roar Flåthen feiret av kolleger, venner og sentrale politikere for sine seks år som LO-leder. Her får LO-lederen applaus av blant andre statsminister Jens Stoltenberg under LO-kongressennå sist. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer