Trine fikk sjokk: - Satans drittsvin!

Danske Trine Beck Pedersen advarer etter skrekkfunn i epler.

KAN VÆRE FARLIG: Trine Beck Pedersen fant epler fulle med det hun tror er smertestillende piller i hesteinnhegningen. Foto: Facebook/Trine Beck Pedersen
KAN VÆRE FARLIG: Trine Beck Pedersen fant epler fulle med det hun tror er smertestillende piller i hesteinnhegningen. Foto: Facebook/Trine Beck Pedersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag denne uka fikk hesteeier Trine Beck Pedersen mildt sagt sjokk da hun gikk inn i dyras innhegning.

På gresset fant hun flere oppskårne epler, fulle av det hun tror er det smertestillende legemiddelet paracetamol.

- I dag fant vi epler delt i to med piller slengt inn på hestejordet mitt. Saken er anmeldt til politiet, skriver Pedersen.

Advarer

Hendelsen fant sted i byen Tørring i Hedensted kommune i Midtjylland.

- En påminner om at alle må sjekke innhegningene regelmessig - fordi det tydeligvis finnes satans drittsvin av noen mennesker, som ikke vet hvordan man skal oppføre seg, heter det videre i innlegget.

Pedersen opplyser om at ingen av hestene - til alt hell - hadde satt tennene i de potensielt farlige eplene.

- Vi tror det er Panodil/paracetamol fordi det står skrevet «Para 500» på flere av pillene, skriver dansken, som til daglig jobber ved en dyreklinikk.

Ifølge Horsens Folkeblad, ble det funnet totalt 13 piller fordelt i flere epler.

- Jeg gikk rundt i paddocken for å rydde vekk steiner, som jeg pleier å gjøre. Det var da jeg så eplene, sier hun til bladet.

Videre forklarer hun at eplene var snudd, slik at hun ved første øyekast ikke så de hvite pillene.

- Da jeg snudde dem, fikk jeg sjokk, konstaterer Pedersen.

Ponni døde

Horsens Folkeblad skriver at familiens hestejorde er i enden av en blindvei - altså ikke et sted man tilfeldigvis går forbi.

Det skal angivelig ikke være første gang stutteriet opplever skumle hendelser.

I fjor sommer skal ukjente personer ha forsøkt å stjele en av Pedersens hester. Under to måneder seinere døde plutselig en frisk ponni. Det ble seinere tatt blodprøver som viste hesten var forgiftet, skriver bladet.

Politiet i Sørøstjylland bekrefter overfor Horsens Folkeblad at de har mottatt anmeldelsen, og at de skal undersøke saken nærmere.

- Kan være farlig

Til danske B.T. opplyser Pedersen om at hun skal installere videoovervåking på hestejordet.

Veterinær Lotte Bøgedal fra Skodborg Hestepraksis, sier til danske TV 2 Syd at det er vanskelig å vite hva som hadde skjedd med hestene, dersom de hadde fått i seg eplene.

- Det kan være farlig. Men hvordan de ville reagert avhenger av både størrelse og vekt. Som utgangspunkt ville de nok ikke ha drept dem, men det er uansett ikke bra, sier hun til nyhetsnettstedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer