Trine Frantzen-saken henlegges

Henlagt på grunn av bevisets stilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktelsen mot to personer i Trine Frantzen-saken er henlagt på grunn av bevisets stilling.

Den 32-årige Trine Frantzen ble meldt savnet fra sitt hjem i Os den 13. mai 2004, men politiets søk har ikke ført fram. To personer, den ene Frantzens samboer, ble likevel siktet for forsettlig drap i 2007.

Nå er siktelsen mot de to henlagt.

- Riksadvokaten har 21. juli besluttet å henlegge saken på grunn av bevisets stilling for begge de siktede. Denne avgjørelsen er i tråd med innstillingen fra Hordaland politidistrikt og statsadvokatene i Hordaland, skriver førstestatsadvokat Walter Wangberg i en pressemelding.
Håper på nye tips
- Vi ønsker selvfølgelig at saken blir oppklart selv om den nå er henlagt. Vi vil følge opp opplysninger og tips og på denne måten ha saken framme, sier konstituert politimester i Hordaland politidistrikt Hildegunn Hafsgård til NTB.

Hafsgård forteller at etterforskningsarbeidet har vært omfattende, men sier bevisets stilling gjør at saken nå får en formell slutt, og at siktelsen blir henlagt.


- Hjelper lite


En av de tidligere siktede, Atle Haugsdal, sier til Bergensavisen.no at han er glad saken er henlagt, men at han ennå ikke føler seg renvasket.

- At saken er henlagt hjelper lite for mitt vedkommende, så lenge liket ikke er funnet. Det henger jo like mye ved meg dersom liket blir funnet om ti år, sier han.

I 2007 utlovet Frantzens familie en dusør på 250.000 kroner for tips som kunne føre til at saken ble oppklart. Ifølge Bergensavisen.no står utlovingen fremdeles ved lag. (©NTB)

ETTERFORSKET: Privatetterforsker Ola Thune gransket Trine Frantzens forsvinning. Nå er saken henlagt fra politiets side. Foto: Knut Egil Wang, Dagbladet
ETTERFORSKET: Privatetterforsker Ola Thune gransket Trine Frantzens forsvinning. Nå er saken henlagt fra politiets side. Foto: Knut Egil Wang, Dagbladet Vis mer
Trine Frantzen-saken henlegges
FORSVUNNET: Trine Frantzen forsvant 13.mai 2004. Siden det har ingen sett henne.