<strong>KLNSJ:</strong> Venstre-leder Trine Skei Grande og Frp-leder Siv Jensen. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
KLNSJ: Venstre-leder Trine Skei Grande og Frp-leder Siv Jensen. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Trine med klar melding til Siv: - Ta forhandlinger internt

Venstre-leder Trine Skei Grande forstår at hjemhentingen av en IS-siktet norsk kvinne er vanskelig for Frp, men ber innstendig om at forhandlinger holdes internt i regjering.

Publisert
Sist oppdatert

Det skriver Venstre-leder Trine Skei Grande i en tekstmelding til Dagbladet sent onsdag kveld.

- Vi har forståelse for at dette er en vanskelig sak for Frp. Men når man er i regjering tar vi forhandlinger internt, og ikke gjennom media. Slik må det være i et regjeringssamarbeid, skriver Grande.

Tekstmeldingen er sendt rett etter at Grande var ferdig i middag sammen med Siv Jensen i statsministerboligen til Erna Solberg. KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad var også til stede, sammen med partienes parlamentariske ledere.

- Denne saken handler om at regjeringen satte humanitære hensyn til en fem år gammel kritisk syk gutt først, et barn som også er norsk statsborger. Vi er glad og lettet over at han nå er på vei hjem, skriver Grande.

Grandes tekstmelding er et direkte svar til Siv Jensens hektiske onsdag, som har sin bakgrunn i at Frp tapte i regjering og at Norge har hentet hjem en 29 år gammel norsk kvinne som har vært tilknyttet IS for å gi hennes fem år gamle sønn helsehjelp.

Frp-trusler

Siv Jensen startet med et intervju i Dagbladet der hun truet med å ta Frp ut av regjering, hvis partiet ikke får større gjennomslag.

- Vi kommer nå til å definere noen veldig klare krav fra Frp. Så blir det opp til Erna og Høyre å ta det på alvor eller ikke ta det på alvor. Det må skje ganske raskt. For begeret vårt er nå fullt. Vi sitter ikke i regjering for enhver pris. I IS-saken har de tre andre partiene beveget seg bort fra Frp, sa Siv Jensen til Dagbladet.

Jensen fulgte så opp på en pressekonferanse etter Frp's gruppemøte, der hun utfordret statsminister Solberg direkte på at Frp blir forbigått i regjering og at Høyre i for stor grad henvender seg til Venstre og KrF.

KRISEMØTE: Frp-leder og finansminister Siv Jensen truet med å gå ut av regjering, så gikk hun i krisemøte med sine egne. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Fremskrittspartiet skal nå bruke de neste ukene fram til partiets landsstyremøte i slutten av januar på å meisle ut nye krav til Solberg og regjeringspartnerne. Det ønsker Grande ikke å blande seg opp i.

- Vi har respekt for at Frp nå ønsker å ta en vurdering knyttet til regjeringssamarbeidet. Den debatten skal Frp få ta i fred, den kommer jeg ikke til å kommentere, skriver Grande.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer