Trine og Knut Arild får skryt for asylavtalen

Berømmes for å ha presset fram en avtale som gjør at flere asylsøkere får bli i Norge.

FÅR SKRYT: Etter å ha forhandlet i tolv timer, ble justisminister Anders Anundsen (Frp) fredag kveld endelig enig med Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF) om en ny asylavtale.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FÅR SKRYT: Etter å ha forhandlet i tolv timer, ble justisminister Anders Anundsen (Frp) fredag kveld endelig enig med Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF) om en ny asylavtale. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er viktig for barna det gjelder. Avtalen er viktig for at de skal få forutsigbarhet i livene sine. Det er synd at det måtte så mye mediesøkelys til, men det er bra de satte seg ned, sier Janne Raanes i Redd Barna til NTB.

Rådgiver Jon Ole Martinsen i Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) mener Venstre og KrF har gjort en strålende jobb i forhandlingene med regjeringen.

- Forskriften det nå er enighet om er veldig god og vesentlig bedre enn den som har vært ute på høring. Formuleringene innebærer en reell liberalisering av regelverket når det gjelder mindreårige asylsøkere som har vært lenge i Norge, sier han.

Tydeliggjort Forhandlingene mellom samarbeidspartiene og regjeringen om en ny forskrift om asylbarna har pågått i lang tid. Under budsjettforhandlingene på Stortinget ble samtalene løftet til partiledernivå, men gjennombruddet lot vente på seg.

Men etter å ha forhandlet i tolv timer, ble justisminister Anders Anundsen (Frp) fredag kveld endelig enig med Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF).

Borte var den omstridte formuleringen om at foreldre aktivt må ha medvirket til å oppklare sin identitet og bidratt til å muliggjøre retur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer