Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trine om å gå inn i regjeringen: -Det vanskeligste valget jeg har vært med på

Trine Skei Grande åpnet i dag landsmøtet til Venstre, det første landsmøtet for partiet som del av den blågrønne regjeringen.

ÅPNET LANDSMØTE: Venstre-leder Trine Skei Grande åpnet i dag Venstres landsmøte på Jessheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
ÅPNET LANDSMØTE: Venstre-leder Trine Skei Grande åpnet i dag Venstres landsmøte på Jessheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JESSHEIM (Dagbladet): - Velkommen til landsmøte i regjeringspartiet Venstre! Hvem hadde trodd det da vi var i Ålesund for et år siden? startet Venstre-lederen.

Landsmøtet i fjor var preget av debatten om partiet skulle være garantist for en borgerlig regjering. Før møtet hadde Grande åpnet for å kaste regjeringen for å få til en regjering uten Frp. Det førte til ramaskrik i deler av partiet og fall på meningsmålingene. Grande måtte snu og strategien ble i stedet å framstille seg som regjeringens bestevenn.

Det sa ikke Grande noe om i talen sin i dag:

- Vi gikk til valg på en blågrønn regjering med Erna Solberg som statsminister. Fordi det var det som var den beste muligheten til å få gjennom våre saker, sier hun fra talerstolen.

- Vanskelig valg

Hun sier Venstre var klare for å komme i regjering, men innrømmer at det var et vanskelig valg.

- Det var ikke et lett valg. Det er det vanskeligste valget jeg har vært med på, sier Grande.

Ifølge Venstre-lederen viste regjeringsplattformen de fikk forhandlet fram med Høyre og Frp at det likevel var et riktig valg.

Hun understreket dette ved også å lansere en nyhet, et eksempel på hva Venstre får gjennom ved å være i regjering.

- Fra 14. mai kan asylsøkere på integreringsmottak få arbeidstillatelse. Det er en stor meningsløshet at asylsøkere ikke får lov til å jobbe, men bare må sitte på et mottak og vente. Hva slags integrering får vi da? sa Grande.

Fikk kritikk

Opptakten til landsmøtet har ikke vært den beste for Venstre-leder Trine Skei Grande. Rett før hun skulle innlede en pressekonferanse om landsmøtet tirsdag, la tidligere nestleder i Sp Ola Borten Moe ut et innlegg på Facebook.

Her gikk han hardt i rette med Venstre-lederen. Han kritiserer hennes uttalelser rundt saken der hun skal ha hatt sex med en da 17 år gammel gutt under Borten Moes bryllup i 2008.

«Det min slektning har fortalt er sant, det fortjener ikke å bli mistenkeliggjort, », skrev han og viste til intervjuer der Grande etter hans oppfattning omtalte saken som rykter og sladder.

Dagen etter skrev VG at Grandes rådgivere hadde framstilt den nå 26 år gamle mannen som har fortalt om sex med Grande, som ustabil.

- Spekulativt

Grande har nektet å kommentere saken.

Venstre-politiker Abid Raja kaller innlegget «spekulativt av Ola Borten Moe»

- Det er selvfølgelig ingen ønskesituasjon for et parti å starte landsmøtet med disse oppslagene, sier Abid Raja. - Jeg tror alle forstår at situasjonen også er personlig vanskelig for Trine. Og den preger oss alle i partiet, sier han i et intervju med Dagbladet i dag.

Han tror likevel ikke at noen vil bytte ut partilederen, som sammen med resten av partiledelsen er på valg på årets landsmøte.

- Trine er en partileder som treffer bredt i Venstre-land, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!