BEKLAGER: Venstre-representant Abid Raja skal være sykmeldt etter at Venstre-leder Trine Skei Grande beskyldte han for å undergrave hele budsjettprosessen og eget parti, ifølge Dagens Næringsliv sine kilder. I kveld delte kulturministeren ut språkpris på Abbediengen Hovedgård, der et pressekorps ventet på en kommentar. Reporter: Trym Mogen. Video: ... Vis mer

Trine Skei Grande: - Det kokte over

Venstre-lederen legger seg flat etter Abid Rajas sykmelding.

- Jeg er lei meg for at han er sykmeldt og at jeg sa noe dumt i en opphetet situasjon. Vi har hatt en konflikt, og det jeg sa kom feil ut, sier Trine Skei Grande og understreker at hun har bedt Abid Raja om unnskyldning.

Venstre-representant Abid Raja skal være sykmeldt etter at Venstre-leder Trine Skei Grande beskyldte han for å undergrave hele budsjettprosessen og eget parti, ifølge Dagens Næringsliv sine kilder.

Telefonsamtalen skal ha funnet sted 10. november, da budsjettforhandlingene var helt i startfasen.

- Hør på meg nå. Abid driver og undergraver hele budsjettprosessen og partiet, skal hun ha sagt i en telefonsamtale med Henrik Asheim (H).

- Dumt sagt

Nå sier Grande at det alltid er diskusjon rundt budsjettet, og at Raja har gjort en fantastisk jobb med å få det i land. Hun innrømmer også at hun visste at Raja var i rommet da hun kom med kommentaren til Asheim.

- Nei, det var dumt sagt, dumme ord og bruk, det tårna seg opp inni meg, og det skal ikke en leder gjøre, sier hun.

Hun legger til at det var en opphetet diskusjon og at hun var dum som lot det koke over.

- Han gjør en fantastisk jobb for Venstre. Det er ingen grunn for meg å ikke heie på Raja og all hans jobbing. Det skal jeg bidra med, for vi skal jobbe sammen i mange år, sier Venstre-lederen.

Støtte til HRS

Bakgrunnen for kommentaren skal ha vært spørsmålet om støtte til Human Rights Service (HRS) etter at KrF hadde bestemt seg for igjen å søke budsjettsamarbeid med regjeringspartiene.

På Stortinget måtte Asheim, Njaastad og Raja avklare Venstres holdning til Facebook-posten fra finansminister Siv Jensen der hun annonserer at regjeringspartiene er blitt enige om å reversere kuttet i støtten til Human Rights Service (HRS).

Asheim skal seinere ha ringt Grande og informert henne om at samtalen gikk på høyttaler, men Raja skal på sin side ikke ha hørt noe fra partilederen sin gjennom helga som fulgte.