Trine Skei Grande: - Det var riktig med åpenhet

Vil at et EOS-utvalget ser på håndteringen av terror-alarmen.

RIKTIG: Trine Skei Grande mener at man bør se på hvordan man håndterte situasjonen når terror-alarmen, men at det var riktig med åpenhet. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
RIKTIG: Trine Skei Grande mener at man bør se på hvordan man håndterte situasjonen når terror-alarmen, men at det var riktig med åpenhet. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Venste-leder Trine Skei Grande mener at regjeringens, PSTs og E-tjenestens åpenhet om terrortrusselen mot Norge i juli var riktig.

- Jeg ser ingen grunn til at man skal evaluere åpenheten rundt at man gikk ut offentlig å advarte om terror-trusselen, men man må gjerne evaluere hvordan de forskjellige etatene jobbet sammen og samhandlingen mellom de forskjellige tjenestene, sier Skei Grande til Dagbladet.

Hun mener at man bør se på hvordan man håndterte situasjonen når terror-alarmen gikk, og at det mest naturlige vil være at Stortingets granskingsutvalg for de hemmelige tjenestene (EOS-utvalget), skal vurdere hvordan trusselsituasjonen ble håndtert.

Var det riktig at politiet ble bevæpnet? - Jeg synes det er riktige ville være at EOS-utvalget håndterer dette og evaluerer hvordan de forskjellige etatene jobbet sammen og samhandlingen mellom de forskjellige tjenestene. Var det nok tjenestemenn på jobb? Var det riktig at politiet ble bevæpnet? Klarte de å dekke de viktigste stedene? Det er noen av de spørsmålene vi må prøve å få svar på, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer