Trine Skei Grande gir Frp en kald skulder

Har ingen tro på et regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet.

TROR IKKE: Trine Skei Grande har ingen tro på et regjeringssamarbeid med Frp. Foto: Jacques Hvistendahl
TROR IKKE: Trine Skei Grande har ingen tro på et regjeringssamarbeid med Frp. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå ber Skei Grande partileder Siv Jensen i Frp om ta til fornuften og være støtteparti for Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti, skriver Dagsavisen.

Dersom Fremskrittspartiet ikke endrer holdning og støtter en regjering de selv ikke sitter i, mener Venstre-lederen at en stemme på Frp i 2013 vil være det samme som en stemme på Arbeiderpartiet.

- Siv Jensen må flytte sitt mantra om at Frp bare støtter regjeringer de selv sitter i. Det stiller spørsmål om en stemme på Frp er en stemme på fortsatt makt for Arbeiderpartiet, eller en stemme på et regjeringsskifte, sier Venstre-lederen.

Venstre innleder sitt landsmøte på Fornebu fredag og debatten om regjeringssamarbeid med Frp ruller fortsatt. Men Trine Skei Grande realitetsorienterer nå partiet og understreker at et Frp-samarbeid henger i en tynn tråd.

- Hvis vi legger Frps program ved siden av Venstres program, så ser jeg det ikke som veldig sannsynlig at vi skal klare å bli enige om en regjeringsplattform, sier partilederen til Dagsavisen.

Hun vil heller ikke garantere at Venstre vil være et støtteparti for en Høyre/Frp-regjering.

- Da vil vi stemme for de sakene vi er for, og mot de sakene vi er mot. Det er politikken som avgjør for oss, sier Skei Grande.

(NTB)