Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trine Skei Grande gjenvalgt som Venstre-leder

Får tillit i to nye år.

Gjenvalgt: Det var ingen motkandidater da Trine Skei Grande ble gjennvalgt som Venstre-leder på partiets landsmøte i dag. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
Gjenvalgt: Det var ingen motkandidater da Trine Skei Grande ble gjennvalgt som Venstre-leder på partiets landsmøte i dag. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var ingen motkandidater da Trine Skei Grande ble gjenvalgt som leder for Venstre for to nye år.

Grande har vært Venstre-leder siden 2010, da hun tok over etter Lars Sponheim. Før det satt hun som nestleder for partiet i ti år.

- Venstre har hatt mange høvdinger. Trine er Venstres dronning, sa valgkomiteene leder Kjetil Kjenseth da han presenterte valgkomiteens innstilling for landsmøtet i dag, før Grande ble valgt ved stående akklamasjon.

Også de to nestlederne, Ola Elvestuen fra Oslo, og Terje Breivik fra Hordaland ble gjenvalgt uten motkandidater.

Kamp om sentralstyre-plass

Derimot ble det kamp om den ene plassen i Venstres sentralstyre. Valgkomiteen hadde innstilt tidligere stortingsrepresentant Pål Farstad fra Møre og Romsdal til en plass i sentralstyret.

Han ble imidlertid utfordret av Petter N. Toldnæs, som er leder i Agder Venstre, landsstyremedlem og leder av Frie Venstre.

– Jeg mener jeg kan utgjøre en forskjell og har derfor varslet at jeg tar opp kampen med en av dem som er foreslått, tidligere stortingsrepresentant Pål Farstad, sa Toldnæs til Fædrelandsvennen før landsmøtet.

Det var utfordrerkandidaten Toldnæs som til slutt vant en overbevisende seier med 114 av 209 stemmer.

Melby og Rotevatn

Det var ingen motkandidater til resten av plassene i sentralstyret som gikk til Sveinung Rotevatn, Guri Melby og Ida Gudding Johnsen. Rotevatn er i dag statssekretær i justisdepartementet og Melby er nå i foreldrepermisjon, men går inn på Stortinget som vara for Trine Skei Grande om kort tid. Ida Gudding Johnsen fra Nordland har erfaring fra næringslivet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!