Trine Skei Grande til kamp mot kontantstøtten

Venstre var med på å innføre ordningen.

SNUR:  For 16 år siden var Venstre med på å innføre kontantstøtten. Nå har partiet snudd. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
SNUR: For 16 år siden var Venstre med på å innføre kontantstøtten. Nå har partiet snudd. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For 16 år siden var Venstre med på å innføre kontantstøtten. Nå har partiet snudd og Venstre-leder Trine Skei Grande varsler at de ønsker å kvitte seg med ordningen fra neste år, skriver VG.

 - Jeg er ganske sikker på at Venstres stortingsgruppe kommer til å stå bak et forslag til statsbudsjett der kontantstøtten fjernes helt allerede neste år. Da vil det være vår posisjon i budsjettforhandlingene med regjeringen og Kristelig Folkeparti, sier partilederen til VG.

Kontantstøtten ble innført av Kjell Magne Bondeviks første regjering i 1998. En regjering der Venstre var med. Så sent som i fjor stemte Venstre for å øke kontantstøtten til 6.000 kroner måneden.

Nå er tonen en annen. Kampen mot kontantstøtten blir en hjertesak, skriver VG.

- Å fjerne kontantstøtten er å fjerne en av fattigdomsfellene som veldig mange kvinner, særlig blant innvandrerne, blir sittende fast i, sier Skei Grande.

- Det som gjorde at det i sin tid ble flertall for kontantstøtten, var nok at man trodde at den ville presse fram mer barnehageutbygging. Nå er utfordringen ikke de som går i barnehage, men de som ikke gjør det, sier Venstre-lederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer