Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trine til topps

Platebransjen har ynket seg over labert CD-salg i sommer. Men ingen regel uten unntak, og unntaket heter Trine Rein, med over 250 000 solgte eksemplarer av «Beneath My Skin» på verdensbasis. I går passerte hun 50 000 solgte i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Suksessjentas debutalbum, «Finders Keepers», gikk unna i 600 000 eksemplarer. 400 000 av dem ble omsatt i Japan, og 170 000 sikret henne et vell av norske salgstrofeer.

- Vi registrerer storfornøyd at «Beneath My Skin» allerede har passert 200 000 i Japan, og i går ble det platinaplate for 50 000 solgte eksemplarer i Norge. Interessant nok er plata «Ukens klatrer» i Danmark, der det så langt er solgt 10 000 plater, forklarer Petter Krokstie i EMI.

- Det er fortsatt et stykke igjen til salgstallene fra debutalbumet?

- Ja, men CD-en klatrer fortsatt på salgslistene. Særlig etter at vi begynte å TV-annonsere, forteller Krokstie.

«Mest mulig»

Trine Rein er ærlig nok til å innrømme at salg er det som betyr noe. Til Dagbladet sa hun følgende da den nye CD-en ble gitt ut:

- Jeg vil selge mest mulig plater, det er levebrødet mitt.

Videre opplyste hun at målet hennes var å gjøre salgssuksess i Norge og Japan først. - Der har jeg allerede gjort det en gang før. Så vil jeg komme videre og utvikle meg som artist, og jeg håper at folk fortsatt godtar meg som den ikke nye, men etter mitt syn, bedre , artisten jeg er blitt.

- Jeg vil toppe salget fra den første CD-en. Jeg ønsker å åpne flere territorier, sa Trine til Dagbladet.

Og det ser ut til at hun får ønskene sine oppfylt.

- Flere land i Østen og Sør-Amerika har vist stor interesse for den nye plata. Kanskje kommer «Beneath My Skin» ut flere steder etter hvert, sier Krokstie hemmelighetsfullt.

På plateselskapet EMI venter man at CD-salget vil vedvare utover høsten, for da legger Trine Rein og bandet hennes, under ledelse av Svein Dag Hauge, ut på Norges-turné.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media