Trines Frantzens samboer trodde forholdet var slutt

Samboeren til Trine Frantzen trodde forholdet var slutt. Slik forklarer den drapssiktede 33-åringen at han ikke meldte Frantzen savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samboeren til Trine Frantzen trodde forholdet var slutt. Slik forklarer den drapssiktede 33-åringen at han ikke meldte Frantzen savnet.

Frantzens 33 år gamle samboer ble fredag fengslet med brev- og besøksforbud etter at Bergen tingrett fant skjellig grunn til å mistenke mannen for drap. Da Trine Frantzen forsvant i mai 2004, meldte ikke samboeren henne savnet.

Selv forklarer han dette med at han trodde det var slutt mellom de to, og regnet med at det var derfor han ikke hørte fra henne.

- Det var derfor han ikke meldte henne savnet, sier 33-åringens forsvarer, Jørgen Riple til bt.no.

Etter hvert regnet han med at hun hadde etablert seg med en ny kjæreste på en annen kant av landet.
Husker ikke
Etter råd fra sin forsvarer Jørgen Riple har ikke den drapssiktede forklart seg for politiet ennå. Årsaken er at 33-åringen ikke har fått sove skikkelig den siste tiden, fordi han sitter på glattcelle.

Heller ikke under fengslingsmøtet fredag ga 33-åringen noen forklaring, men overfor bt.no nekter han for å ha opptrådt voldelig eller truende mot Frantzen. Han sier videre at forholdet deres var turbulent og at han ikke husker hvor han befant seg på drapstidspunktet:

- Han er rusmisbruker, og håper folk har forståelse for at det ikke er så lett for han å huske hvor han var, så lenge etter.


Politiet vet mer
33-åringen nekter straffskyld, men politiet opplyser at de nå mener å vite hvordan drapet skal ha skjedd og hvem som var involvert.

Fengslingsmøtet fredag foregikk bak lukkede dører, og verken siktede, forsvarer eller presse fikk være til stede.

Den andre siktede i saken, en 46 år gammel mann som skal ha hjulpet den drapssiktede med å fjerne liket av Frantzen, skal framstilles for fengsling senere fredag.

De to sitter fengslet forskjellige steder, og det er satt inn ressurser for å sikre at de ikke har kontakt med hverandre.

(NTB)

TROLIG DREPT: 32 år gamle Trine Frantzen.