Trine Skei Grande

Trines seier - og harde oppgjør

Både VG og politiet får smekk når Trine Skei Grande tar et oppgjør med holdninger til rus. Snart er hennes største seier et faktum. - Et bevis for hvorfor vi sitter i regjering, sier hun.

FORNØYD MED SEIER: Trine Skei Grande mener Venstres gjennomslag i den nye rusreformen er grunn god nok til å sitte i regjering med Frp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORNØYD MED SEIER: Trine Skei Grande mener Venstres gjennomslag i den nye rusreformen er grunn god nok til å sitte i regjering med Frp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Denne seieren er alene grunn god nok til å stå i regjeringssamarbeidet, grunn til å tåle ting man egentlig ikke liker.

- Grunn til å tåle et parti man ikke liker, også?

- Det sa jeg ikke, men rusreformen er den viktigste sosialpolitiske reformen på mange tiår.

En stor seier

Kulturminister og Venstre-leder Trine Skei Grande er engasjert når hun snakker om partiets hittil viktigste gjennomslag i den borgerlige regjeringen: En liberalisering av ruspolitikken.

Rusreformutvalget foreslo i desember å gå bort fra å anmelde og straffeforfølge personer som blir tatt med brukerdoser med narkotika på seg. I stedet skal man gis et møte med hjelpetjenesten i kommunen med tilbud om frivillig hjelp og behandling. Det blir ingen sanksjoner dersom vedkommende ikke møter opp.

Venstre har gjennom Granavolden-erklæringen bundet de andre regjeringspartiene til en omfattende rusreform. Målet er at lovendringer skal være gjort innen 2021.

Dragkamp

Skei Grande beskriver rusreformen som et paradigmeskifte, men KrF og Frp er lunkne til liberaliseringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer