Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tripadvisor slutter å selge billetter til attraksjoner der man har kontakt med dyr

Etter møter med ulike dyrevernorganisasjoner. 

Attraksjoner som dette vil ikke ha billettsalg via Tripadvisor når de er ferdige med prosessen. Foto: Xinhua / Sipa USA
Attraksjoner som dette vil ikke ha billettsalg via Tripadvisor når de er ferdige med prosessen. Foto: Xinhua / Sipa USA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tripadvisor vil ikke lenger selge billetter til attraksjoner der ville, truede eller fangede dyr kommer i fysisk kontakt med mennesker. Det melder blant andre The New York Times.

Avgjørelsen kom etter seks måneder med research og møter med dyreverngrupper som blant andre PETA.

De slutter dermed å selge billetter til attraksjoner der man for eksempel kan ri på elefanter eller svømme med delfiner.

Noen billettlenker slettes umiddelbart, men alt vil ikke være på plass før i 2017. Det er også visse unntak, som sjiraffmating i San Diego-dyrehagen og noen dyrehager for barn, der det er sannsynlig at det kanskje vil være kontakt ved mating.

Det vil opprettes et system som gjør det mulig for arrangører å klage på avgjørelsen.

Tripadvisor vil imidlertid la vurderingene som allerede eksisterer av attraksjonene bli stående, selv om man ikke kan kjøpe billetter til dem via nettsiden. Men det vil komme opp et spesielt ikon og en lenke til en portal der de opplyser om hva ulike dyrevernorganisasjoner sier om den aktuelle attraksjonen.

Tripadvisor selger i dag billetter til nesten 700 000 attraksjoner, ifølge The Guardian.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling