Tripp tilbake i retten

WASHINGTON (NTB): Linda Tripp, stjernevitnet i etterforskningen av president Bill Clintons sexliv, var tilbake i retten i dag for å overbevise storjuryen om at hun avlyttet sin venninne Monica Lewinsky i beste hensikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tripp er den mest forhatte av den selsomme affærens mange aktører. Hun passerte, som på tirsdag, det fulltallige pressekorpset uten den minste kommentar, men ryktene sier tungebåndet vil løsne så snart den rettslige forklaringen er overstått. I mellomtiden søker Tripps venner og forbundsfeller å rette opp den 48-årige kvinnens rykte.

Ville bryte

De forteller at Tripp i fjor flere ganger forsøkte å bryte forbindelsen med den halvparten så gamle venninnen, men at Lewinsky ringte titalls ganger om dagen for å snakke om sitt forhold til presidenten.

- Opplysningene er en tung byrde jeg aldri ba om, skrev Tripp i en epost til Monica. - La meg slippe, jeg orker ikke dette, het det 27. oktober i fjor.

Motbør

Starr håper Tripps vitneprov skal tvinge Lewinsky til å bekrefte at presidenten begikk mened da han i januar benektet et seksuelt forhold til sin medarbeider, og at han dessuten forsøkte å påvirke vitner.

Spesialetterforskeren lar tilsynelatende ingen stein usnudd i jakten på presidentens mulige forbrytelser. Men noen ganger får han selv retten på nakken. En dommer stanset i går Starrs forsøk på igjen å få stilt ekteparet Clintons gamle venn og medarbeider Webster Hubbel for retten tiltalt for skattesvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer