Tripp tilbake i retten

WASHINGTON (NTB): Linda Tripp, stjernevitnet i etterforskningen av president Bill Clintons sexliv, var tilbake i retten i dag for å overbevise storjuryen om at hun avlyttet sin venninne Monica Lewinsky i beste hensikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tripp er den mest forhatte av den selsomme affærens mange aktører. Hun passerte, som på tirsdag, det fulltallige pressekorpset uten den minste kommentar, men ryktene sier tungebåndet vil løsne så snart den rettslige forklaringen er overstått. I mellomtiden søker Tripps venner og forbundsfeller å rette opp den 48-årige kvinnens rykte.

Ville bryte

De forteller at Tripp i fjor flere ganger forsøkte å bryte forbindelsen med den halvparten så gamle venninnen, men at Lewinsky ringte titalls ganger om dagen for å snakke om sitt forhold til presidenten.

- Opplysningene er en tung byrde jeg aldri ba om, skrev Tripp i en epost til Monica. - La meg slippe, jeg orker ikke dette, het det 27. oktober i fjor.

Motbør

Starr håper Tripps vitneprov skal tvinge Lewinsky til å bekrefte at presidenten begikk mened da han i januar benektet et seksuelt forhold til sin medarbeider, og at han dessuten forsøkte å påvirke vitner.

Spesialetterforskeren lar tilsynelatende ingen stein usnudd i jakten på presidentens mulige forbrytelser. Men noen ganger får han selv retten på nakken. En dommer stanset i går Starrs forsøk på igjen å få stilt ekteparet Clintons gamle venn og medarbeider Webster Hubbel for retten tiltalt for skattesvik.

Hubbel har allerede sonet fengsel for underslag i advokatfirmaet der han var Hillary Clintons partner, men Starr mener han holder tilbake opplysninger om presidentparets økonomiske transaksjoner i Arkansas for 20 år siden.

(NTB)