Trippel jackpot for Fussell/Keith

Mandag ble lykken fullkommen for bakmennene i Opticom og Fast Search & Transfer etter at et tredje selskap de kontrollerer steg 33 prosent i gråmarkedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs startet uken med stor utgangshastighet, nok en gang anført av heftig trading i Opticom.Knalltall fra Norsk Hydro bidro også.

Utover dagen snudde imidlertid utviklingen på stadig sterkere indikasjoner om at teknologiaksjene skulle åpne ned i USA. Investorene i det norske markedet sikret dermed gevinster utover dagen, og det sendte IT-sektoren rett ned. Unntaket var Opticom.

Roberth Keith og Thomas Fussell, som står bak Opticom, opplevde dessuten at deres to andre hjertebarn i det norske aksjemarkedet - Fast Serach & Transfer og Idex - steg kraftig i gråmarkedet mandag.

Ute i Europa var hovedindeksene ned gjennom dagen. USA åpnet som ventet markert ned anført av den teknologitunge Nasdaq-indeksen. Her hjemme endte imidlertid totalindeksen opp 0,25 prosent til 1.306,18 poeng. Omsetningen på hovedlisten utgjorde 1,8 milliarder kroner.

Som på fredag var det som nevnt Opticom som stakk av med showet. Meglerhuset Orkla Enskilda Securities kom før helgen med et analysenotat der det loves en strøm av positive nyheter den kommende måneden.

Notatet var meget kjærkomment for den eller de aktørene som satt med opsjoner og terminer på 250.000 aksjer med bortfallsdato i dag.

Fredag ble det også inngått nye opsjoner med svært kort løpetid. Det betyr at noen satser på at det i løpet av kort tid vil komme positive nyheter i løpet av de nærmeste dagene.

Gråmarkedsselskapet Fast Serch & Transfer meldte mandag om en ny kontrakt. Selskapet som helt åpenbart sliter tungt avskjediget fredag 15 prosent av de ansatte. De uheldige ble forøvrig stemplet som komplette idioter av styreformann Thomas Fussell.

Finanskanalen. no skrev fredag ettermiddag at det åpenbart ikke er noen fast strategi i Fast Search & Transfer.

I dag melder så gråmarkedsselskapet Idex, også styrt av Fussell og hans langvarige partner Roberth Keith, at det skal holdes en presentasjon i morgen. Det gjelder den viktigste utviklingen i selskapets historie, ifølge invitasjonen.

Det synes som om strategien er den samme for samtlige av de tre Keith/Fussell-kontrollerte selskapene. Kursutviklingen styres hele tiden av kortsiktige spekulasjoner. Den frie flyten er begrenset av store eierandeler hos innsiderne, men folk knyttet tett opp til disse er aktive på trading-siden. I tillegg kan man nok legge til en betydelig egenhandel blant en rekke meglerhus når det gjelder Opticom.

Mandag steg Opticom-kursen 6,8 prosent til 860,50 kroner. Omsetningen i aksjen utgjorde 479 millioner kroner. Fast steg 7,4 prosent til 14,50 kroner, mens Idex la på seg hele 33,33 prosent til 60 kroner på høyt volum. Det virker rimelig åpenbart at noen har visst mer enn andre. Volumet var nemlig unormalt høyt.

Med andre ord tredobbelt jackpot for Fussell og Keith i dag!

Ellers overrasket Norsk Hydro med meget sterke tall for første kvartal. Kursen steg imidlertid kun 0,9 prosent til 383,50 kroner. Omsetningen endte på 212 millioner kroner.

Tomra steg i dag kraftig fra start, men falt raskt tilbake da investorene begynte å sikre gevinster i forkant av en svak børsstart i USA. Ved stengning utgjorde oppgangen kun 0,8 prosent til kurs 128 kroner. Aksjen ble i løpet av mandagen handlet helt oppe i kurs 138 kroner. Omsetningen var på 225 millioner kroner.

RCL falt videre på at investorene selger seg ned før onsdagens resultatfremleggelse.

Likevel var ikke dagens fall nok til å hindre at shippingindeksen ble dagens vinner med tankaksjene i tet. Mosvold Shipping steg 15,8 prosent til 5,56 kroner etter at Frontline la inn et bud på 5,50 kroner per aksje. Håpet om at noen skal være villige til å betale mer enn Frontlines budpris lever med andre ord i beste velgående.

Også budgiveren Frontline samt Bergesen d.y. opplevde solide fremganger mandag.

IT-aksjene gikk det verre med i dag. Nera falt 6,1 prosent til 32,50 kroner, og det ble omsatt for 71 millioner kroner. Meglerhuset First Securities er generelt skeptisk til IT-aksjer etter oppgangen den senere tid og anbefaler salg av Nera på dagens nivåer .

Orkla Enskilda Securities mener det går mot et nullresultat fra driften i første kvartal, mens resten av markedet ligger mellom 5 og 20 millioner kroner.

Tandberg falt 3,6 prosent, mens InFocus sluttet ned 3,7 prosent.

First Securities nedjusterte som sagt IT-sektoren til svak salg etter den senere tidens sterke oppgang.

Merkantildata legger senere i uken frem resultater for første kvarta. Markedet frykter nye dårlige nyheter og kursen falt i dag 6 prosent til 25,10 kroner.