Trippel-Lars kan bli fengslet

Skadeverk, villmannskjøring, mistanke om narkotikamisbruk og et forsøk på å utgi seg som politimann, kan koste trippeldrapssiktede Lars Grønnerød friheten på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet vurderer å framstille den trippeldrapssiktede 42-åringen for varetektsfengsling i forhørsretten. Etter det Dagbladet får opplyst, blir fengslingsgrunnlaget i så fall «fare for gjentakelse av straffbare handlinger».

Den nye straffesaken mot Grønnerød etter fredag morgens kriminelle atferd på og utenfor Oslo Sentralstasjon, er i løpet av helga overført Oslo-politiets narkotikaseksjon.

Mistanke om narkotikamisbruk førte til at politiet allerede kort tid etter arrestasjonen ved Oslo S, sikret seg en blodprøve.

Grønnerød burde etter normal praksis vært løslatt i løpet av helga, hvis politiet bare hadde vurdert de nye forholdene. Nå tas trolig alle gamle uoppgjorte saker med når en varetektsavgjørelse skal fattes.

42-åringens forsvarer, advokat Steinar Wiik Sørvik, sier til Dagbladet at klienten vil motsette seg varetekt.

- Jeg er forbauset over at min klient ikke er løslatt allerede. Det er riktig at Lars har uoppgjorte saker ved Oslo politidistrikt hvor det er tatt ut tiltale, men de ligger minst to år tilbake i tid, og skulle vært pådømt på ettersommeren i fjor. De ble utsatt fordi Lars satt i varetekt i trippeldrapssaken.