Vaksiner i Oslo

Trippel Oslo-gladnyhet

Oslo setter rekorder i vaksineleveranser tre uker på rad, og om to uker gjør leveransene et stort byks. Det gleder byrådsleder Raymond Johansen (Ap), som tirsdag åpnet for et «større jafs» av gjenåpning neste uke.

VIL ÅPNE FOR GODT: Byrådsleder Raymond Johansen kaller gjenåpningen en suksess og utelukker ikke nye lettelser. Reporter: Frode Andresen / Video: Agusta Magnusdottir. Foto: Terje Pedersen / NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er deilig at vi for en gangs skyld setter rekorder i vaksinedoser og ikke i smittetall, sier assisterende kommuneoverlege Miert Skjoldborg Lindboe i Oslo kommune til Dagbladet.

Dagbladet har flere ganger skrevet om rekordleveranser av vaksinedoser til hovedstaden. Sist gang var i midten av mai, da Dagbladet meldte at hovedstaden ville sette ny rekord med 47 332 vaksinedoser i uke 22.

Nå setter Oslo nye rekorder i vaksineleveranser tre uker på rad. Først med 48 446 doser denne uka (uke 23), deretter med 56 150 doser neste uke (uke 24), opplyser Skjoldborg Lindboe.

I uke 25 gjør Oslo-leveransene et byks, og hovedstaden får hele 69 450 vaksinedoser. Det dreier seg om 50 850 doser av Pfizers vaksine, og 18 600 doser av Modernas vaksine. Det er med god margin den største ukeleveransen hittil i pandemien.

- Veldig glade

Nyheten gleder byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

- At vi får så mange flere vaksiner er viktig for den videre gjenåpningen. Det er vi veldig glade for. Vaksiner er vår vei ut av pandemien, skriver han om leveransen i uke 25 i en e-post til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer