Trippeldrap-mistenkt etter 44 år

En finsk 62-åring er fengslet og mistenkt for å ha drept tre venner under en telttur da han var 18 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Takket være nye DNA-tester har politiet nå tilsynelatende kommet videre med drapsgåten, som er den mest omtalte i Finlands historie. Fire ungdommer, to 18 år gamle gutter og to 15 år gamle jenter, som var på telttur i Bodom-området i Espoo i pinsen 1960, ble angrepet med kniv. Bare én av dem overlevde, Nils Gustafsson. Han hadde imidlertid pådratt seg alvorlige skader i hendelsene.

Gustafsson ble tidligere i uka pågrepet, og i går ble han varetektsfengslet, mistenkt for drapene. Han har hele tiden hevdet at han ikke husker noe fra den dramatiske teltturen. Ifølge politiet har han levd et normalt og plettfritt liv etter mordnatten.

Politiet har avhørt 4000 personer i etterforskningen. Etterforskningsleder Tero Haapala sier politiet nå har kunnet ta i bruk nye metoder, og blant annet DNA-teste den blodige teltduken. Han sier at den nye teknikken har spilt en rolle i etterforskningen.

Ifølge Haapala har politiet tenkt på muligheten av at Gustafssons skader kan ha kommet fra slåssing eller at de er selvpåført. Politiet opplyser ikke om mannen har innrømmet drapene. Fortsatt står de overfor flere måneder med arbeid for å løse saken.

Finland har ingen foreldelsesfrist for drap.

(NTB-AFP-FNB)