Trippeldrapet: - Ikke noe å gråte over

Kristin Kirkemo Haukeland fikk i retten i dag spørsmål om hvorfor hun, i motsetning til søsteren Veronica og svogeren Per Kristian Orderud, aldri gråter i rettssalen. - Jeg kan ikke sitte her og gråte over noe som ikke er å gråte over, var svaret hun ga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Frode Sulland hadde da stilt en rekke spørsmål om forskjellene på de to søstrene.

- Da Veronica og Per Kristian forklarte seg her i rettssalen, falt det stadig vekk tårer. Vi har ikke sett noe særlig av det hos deg. Synes du ikke det er noe å gråte over at du, etter din mening, uberettiget er anklaget for trippeldrap, spurte Sulland Kirkemo Haukeland.

- Jeg sitter ikke i en rettssal og gråter. Jeg får heller stå oppreist, sa hun.

Sulland spurte også om ikke det iskalde forholdet til søsteren og svogeren gir henne grunn til å gråte.

- Nei, det synes jeg ikke. Kanskje jeg heller kan gråte hjemme hos meg selv, svarte Kirkemo Haukeland.

Kristin Kirkemo Haukeland forklarte i Nes herredsrett at hun mente hennes mor har tatt stilling i trippeldrapssaken, men at hun er like glad i moren som i de andre i familien.

- Hun har valgt side, og støtter Veronica og Per, forklarte hun.

- Forholdet vårt gikk opp og ned, sa Kristin Kirkemo Haukeland på advokat Frode Sullands spørsmål om hvordan forholdet til moren var før trippeldrapene i kårboligen på Orderud gård i pinsen 1999.

- Når hun trengte hjelp var hun blid som en sol, men gjorde jeg noe galt var det bare dritt å få. Men jeg er like glad i henne som i de andre i familien, sa hun.

Seinere i dag er det Lars Grønnerøds tur. Han har nektet å forklare seg for politiet siden høsten 1999, og det er stilt store forventninger til hva han vil fortelle i retten om blant annet juleselskapet på Orderud gård i 1998 og attentatforsøkene mot ekteparet Paust.

(NTB)