-Trippeldrapet ferdig etterforsket før jul

Trippeldrapet i Sørum i pinsehelgen kan være ferdig etterforsket i midten av desember. Dette fremholdt politiet i Nedre Romerike forhørsrett i Lillestrøm i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

14 dager før jul kan Statsadvokaten få innstillingen fra etterforskningsledelsen på sitt bord. Deretter vil det være opp til Riksadvokaten å ta stilling til en eventuell tiltale mot de fire siktede.

Advokat Cato Schiøtz, som forsvarer Per Kristian Orderud ,sa i rettspausen i dag at hans klient føler en slags lettelse over at det nå er satt en tidsramme for når etterforskningen kan være avsluttet.

Advokat Frode Sulland, som forsvarer Veronica Orderud, deler ikke politiets optimisme.

- Jeg tror absolutt ikke at etterforskningen er avsluttet i midten av desember. Vi er svært langt fra en avklaring, sier Sulland.

Kjoleflekk

I fengslingsmøtet, som går bak lukkede dører, begjærte politiet åtte nye uker i varetekt for de fire siktede. Men ekteparet Orderud, Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød skal nå få full tilgang til radio, TV samt aviser som ikke er forhåndssensurert, opplyser politiinspektør Kristin Barth-Larsen til NTB.

Barth-Larsen bekrefter VGs opplysninger om at det gjort funn på Veronica Orderuds julekjole. Funnet kan knyttes til våpenbruk, men hun vil ikke si om det er kruttslam som er funnet. Det er tidligere kjent at et skudd ble avfyrt i stua til ekteparet Orderud lille julaften i fjor. Dette har både Veronica Orderud og Kristin Kirkemo bekreftet i tidligere avhør.

180-sporet

Ett av politiets viktigste etterforskningsspor er det såkalte 180-sporet. En hittil ukjent person skal ha ringt Telenors nummeropplysning og fortalt en av operatørene at Anne Orderud Paust og hennes foreldre kom til å bli drept.

Politiet skal ha ti etterforskere heltidsbeskjeftiget med å oppspore hvem som kan ha ringt.

Attentatforsøkene

Både advokat Schiøtz og advokat Sulland brukte mye av sin prosedyre på å gå gjennom politiets etterforskningsdokumenter i forbindelse med attentatforsøkene mot ekteparet Anne Orderud Paust og hennes avdøde ektemann Per Paust.

- Slik vi leser dokumentene, er det ingenting som peker i retning av at ekteparet Orderud på noen måte har vært involvert i disse forsøkene, sier advokat Schiøtz.

Disse dokumentene skal ikke ha vært noe tema i prosedyren til aktor, politiadvokat Bjørn Arne Tronier, i forhørsretten i dag. Det har tidligere vært antydet at politiet mener at trippeldrapet kan settes i sammenheng med attentatforsøkene mot ekteparet Paust.

(NTB)