Trippeldrapet i Pakistan: - Pakistanske foreldre tenker kun på seg selv

Tre personer er tiltalt for æresdrap.

ÆRESDRAP I PAKISTAN: To av drapene skal ha blitt utført på denne eiendommen som den tiltalte onkelen eier. Foto: Khan Farooq
ÆRESDRAP I PAKISTAN: To av drapene skal ha blitt utført på denne eiendommen som den tiltalte onkelen eier. Foto: Khan Farooq Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det har vært noen tøffe år, men jeg har blitt mye sterkere, sier kvinnen som mistet alt den skjebnesvangre dagen for to år siden.

17. mai 2013 fikk hun sjokkmeldingen som skulle snu livet hennes på hodet. Hun fikk beskjed om at mannen hun giftet seg med i skjul nyttårsaften 2011, var skutt og drept i Pakistan. 

Politiet mener at hennes egne foreldre og en Fredrikstad-basert onkel står bak drapene. Etter to år i varetekt erkjenner onkelen straffskyld. Foreldrene nekter fortsatt straffskyld og på mandag starter rettssaken som handler om ære.

Et spørsmål om ære - Hennes verden falt sammen da hun fikk beskjed om at mannen hennes var drept. Hun var aldri i tvil om hvem som sto bak drapet, forteller et nært familiemedlem av kvinnen.

Ekteskapet skjedde mot kvinnens foreldres vilje, og i nesten ett år forsøkte de å få henne til å skille seg. Ifølge familiemedlemmet fikk datteren daglige trusler om at de skulle få mannen drept hvis hun ikke skilte seg.

- Hun elsket han altfor høyt til å gi slipp på ham. Foreldrene samtykket ikke til ekteskap og hun giftet seg derfor i skjul.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.