Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trippeldrapet: Skutt etter tur

Anne Orderud Paust (47) og foreldrene Marie (84) og Kristian (81) ble alle skutt. Fotavtrykk i eller utenfor kårstua på Sørumsand kan felle trippelmorderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har akkurat snakket med Rettsmedisinsk institutt i Oslo, og kan bekrefte at alle tre ble skutt, sier politiadvokat Tom Danielson til Dagbladet: på nettet.

Han vil ikke si noe om hva slags skytevåpen som ble brukt til å drepe ekteparet og datteren Anne, ei heller hvor mange skudd som ble avfyrt og hvor de traff.

- På grunn av etterforskningen kan jeg ikke gå ut med slike detaljer. Men jeg kan fortelle at gjerningsmannen eller mennene tok seg inn gjennom balkongdøren. Etter å ha knust ruta ved siden av stakk noen hånda inn og vred opp låsen fra innsiden, sier Danielson.

Drapsofrene ble funnet i nattøyet.

Tekniske funn

Kriminalteknikere fra Romerike politidistrikt har sikret seg viktige spor som kan være med på å felle morderen. Det er gjort flere funn i og utenfor kårstua, men politiet vil ikke ut med detaljene.

Dør- til døraksjonen i nabolaget i Sørumsand fortsetter. Foreløpig konsentrerer politiet seg om området rundt Orderud Gård.

- Om et par dager vil vi sette oss ned og sammenligne det vi har funnet med tidligere funn etter attentatene mot ekteparet Paust i Oslo i fjor sommer, sier Danielson.

Rovmord

Politiet holder fortsatt alle muligheter åpne. En av politiets hovedteorier er at familien ble ofre for et rovmord. Derfor er det viktig å fastslå om gjenstander er fjernet fra boligen. Per Kristian Orderud (45), bror og sønn til ofrene, kan gi viktige svar. Mannen har vært inne til flere avhør.

Søsteren Anne ble utsatt for to mordforsøk, og faren ble drapstruet. Nå er de døde.

- Per Kristian Orderud har ikke fått politibeskyttelse fordi han ikke har bedt om det, sier Danielson.

Skutt på kloss hold?

I ly av skogen brøt en eller flere inntrengere inn i huset og skjøt Marie(84) først. Deretter ble ektemannen Kristian (81) og datteren Anne (47) skutt etter tur. Etter seriemordet forlot gjerningsmannen/mennene huset samme vei som han/de kom. Kristian Orderuds bror fant familien drept. En knust rute i terrassedøren var eneste synlige spor etter ugjerningen.

Mistet beskyttelsen

Anne Orderud Paust hadde politibeskyttelse inntil kort tid før hun ble drept, sier Oslos politimester Ingelin Killengreen.

- Sikkerhetstiltakene ble stort sett opphevet i mars i år, men også etter det tidspunktet var det tett kontakt mellom ekteparet og Oslo politidistrikt når det gjaldt sikkerhetsspørsmål, råd og hva som skjedde rundt ekteparet, sier Killengreen til NRK.

Politimesteren sier at ekteparet var helt innforstått med det som ble gjort av endringer underveis. Ekteparet ønsket ikke at politiet gjorde mer enn det de gjorde, sier Killengreen.