Trippeldrapsmann kan bli gravlagt i Norge

Politiet får ikke kontakt med familien i hjemlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sørsudanske mannen som drepte tre personer på Valdresekspressen for et år siden, kan bli gravlagt i Bergen.

Den 31 år gamle mannen hoppet fra et tak i Bergen fengsel tidligere i høst og ble liggende i respirator med alvorlige skader. 10. september ble respiratoren koblet fra, og mannen døde.

I snart to måneder har politiet forgjeves forsøkt å få tak i mannens familien i Sør-Sudan, skriver Bergens Tidende.

- Kripos har via Interpol sendt en henvendelse til myndighetene i Sør-Sudan med spørsmål om han har familie. Bakgrunnen er at de pårørende skal gis anledning til å forestå begravelsen, sier politiadvokat Jørn Lasse Førde Refsnes i Sogn og Fjordane politidistrikt.

- Det er sagt at han har kone og fem barn i Sør-Sudan, men det har ikke vært mulig å få bekreftet disse opplysningene, sier statsadvokat Magne Nyborg. Han sier situasjonen i Sør-Sudan er vanskelig på grunn av den pågående voldelige konflikten i landet.

Dersom politiet ikke får noe svar i løpet av en måned, blir 31-åringen etter alt å dømme begravet i Bergen.

Bussjåfør Arve Kvernhaug og passasjerene Brahim Khouya og Margaret Molland Sanden ble drept på Valdresekspressen 4. november i fjor. (NTB)

ÅRDALSTANGEN:  Tre personer ble i fjor drept om bord på Valdresekspressen her i Årdalstangen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
ÅRDALSTANGEN: Tre personer ble i fjor drept om bord på Valdresekspressen her i Årdalstangen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer