Trippeldrapsmannen tatt i dramatisk jakt

Brian Nichols (33) skal ha drept dommeren som skulle føre saken mot ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Brian Nichols (33) stjal i går et skytevåpen fra en vakt i rettssalen i Atlanta og det var ifølge vitnene han som drepte tre personer inne i salen.

Dommer Rowland Barnes (64) ble skutt og drept, i tillegg til stenografen og en lensmannsbetjent. En politikvinne ble alvorlig skadd, men det ser nå ut til at hun skal klare seg, ifølge CNN.

Saken mot den voldtektstiltalte mannen hadde ikke startet da han gikk amok i niende etasje i rettsbygningen i sentrum av byen.

Etter udåden klarte mannen å komme seg unna i en stjålet bil som senere ble funnet i en garasje i går kveld. Drapsmannen ble ansett som svært farlig, og Atlanta sentrum ble sperret av mend store politistyrker.


Rundt 17.30 i kveld norsk tid meldte CNN at mannen er tatt av politiet og at han nå sitter i varetekt.

Politiet fant den savnede bilen de trodde Nichols hadde flyktet videre i. De omringet et leilighetskompleks i Gwinnett County i utkanten av byen, og etter 10 minutter overga han seg til politiet.

Ifølge CNN spekuleres det i om han tok han en kvinne som gissel. Kvinnen kom i alle fall først ut av leiligheten og fortalte så politiet at Nichols var oppe i hennes leilighet.

- Han overga seg uten dramatikk og er nå siktet for lovbruddene, sier Atlantas politisjef Richard Pennington til TV-kanalen.

LØP FRA NIENDE ETASJE: Her er Brian Nichols (33) fanget opp av overvåkingskamera i parkeringshuset på rømmen etter at han  skjøt og drepte tre personer i rettssalen. Foto: AP
LØP FRA NIENDE ETASJE: Her er Brian Nichols (33) fanget opp av overvåkingskamera i parkeringshuset på rømmen etter at han skjøt og drepte tre personer i rettssalen. Foto: AP Vis mer

Det spekuleres også i om Nichols kan være skyldig i et fjerde drap. En tollbetjent ble for noen timer siden skutt og drept noen kilometer unna, men politiet vil ikke kommentere om det er noen sammenheng mellom sakene.

En blå pickup ble funnet ved leilighetskomplekset. Dette er samme type bil som tollbetjenten hadde. Da han ble funnet drept manglet bilen sammen med våpenet og skiltet hans.

Nichols var opprinnelig tiltalt for voldtekt på en tidligere kjæreste.

Den drepte dommeren Rowland Barnes var 64 år og en av de mest fremstående dommerne i Atlanta. Han har behandlet flere omstridte og høyprofilerte saker, og skapte blant annet avisoverskrifter da han ga ordre om at en kvinne som hadde drept ett av sine sju barn, skulle steriliseres.

Fordi Nichols tidligere hadde forsøkt å smugle inn våpenlignende gjenstander i rettssalen, hadde Barnes bedt om ekstra sikkerhetstiltak. Da han ble ført inn i rettssalen, hadde han imidlertid fått fjernet håndjernene.

OVERGA SEG UTEN DRAMATIKK:</B> Her eskorteres Nichols av FBI-agenter etter å ha overgitt seg.
FARLIG:</B> Brian Nicholas (33) drepte i går tre personer. Politiet fryktet lenge at han hadde tatt et gissel.
DRAMATISK JAKT I GÅR OG I DAG:</B> Søket etter gjerningsmannen førte til at politiet stengte hele Atlanta sentrum.
EN SÅRET, TRE DØDE: Fra gårsdagens drama.