Trippeldrapssiktede fengslet i ytterligere fire uker

Ekteparet og deres sønn, som er siktet for å ha medvirket til trippeldrapet i Pakistan er i dag fengslet med brev-, besøks- og medieforbud, og delvis isolasjon.

STORAKSJON NATT TIL 19. MAI: Store styrker fra Oslo politidistrikt med Beredskapstroppen i spissen slo til mot borettslaget på Furuset der den norsk-pakistanske bor en halv time før midnatt natt til første pinsedag. Foto: Privat.
STORAKSJON NATT TIL 19. MAI: Store styrker fra Oslo politidistrikt med Beredskapstroppen i spissen slo til mot borettslaget på Furuset der den norsk-pakistanske bor en halv time før midnatt natt til første pinsedag. Foto: Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et norskpakistansk ektepar og en av deres sønner ble 21. mai siktet for et trippeldrap begått i Pakistan. De har siden sittet varetektsfengslet.

I dag ble fengslingen forlenget for fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, og delvis isolasjon, i Oslo tingrett.

Politiets teori er at de har har bestilt eller på annet vis medvirket til drapene.

- Politiet har begjært disse fengslet fordi vi trenger å etterforske saken videre uten at de siktede skal kunne fosrpille bevis, sier politiadvokat ved Oslo politidistrikt, Leif Morten Eide til Dagbladet.

Mye å gjennomgå Alle de tre siktede begjærte seg løslatt. Advokat Tor Kjærvik, som representerer sønnen (29) mener mistanken mot hans kilient er svekket.

- Dette er tynnere nå enn forrige gang. Slik jeg ser det er mistanken svekket, sier han til Dagbladet.

Han sier at hans klient ikke er avhørt siden innledningen av saken for to uker siden.

- Det er ikke uvanlig at det går såpass lang tid, dette er en alvorlig siktelse og vi har mye informarjon å gjennomgå så vi kan stille dem de rette spørsmålene, sier politiadvokat Eide.

Utpekt som drapsmann I dag meldte også NRK at en av mennene som ifølge pakistansk politi står bak selve drapshandlingene, en norskpakistaner (55), nå skal være tilbake i Norge.

- Alle spor peker i retning av Norge. Jeg er ganske overbevist om at han har dratt fra Pakistan, sier Syed Mubarik, etterforsker ved Rahmania politistasjon i Pakistan, til NRK.no.

Oslopolitiet vet hvem den omtalte norskpakistanske 55-åringen er. Men sier til Dagbladet at mannen ikke er etterlyst.

- Det er ingen etterlyst i denne saken i Norge. Han er ikke etterlyst internasjonalt heller, så vidt jeg kan se, sier politiadvokat ved Oslo politidistrikt, Leif Morten Eide til Dagbladet.

Han bekrefter at politiet under etterforskningen av saken har snakket med mannen.

- Vi har snakket med ham, men han har ikke vært pågrepet eller siktet, og er ikke etterlyst, sier Eide.

Det er ifølge politiadvokaten ikke innledet noe formelt samarbeid norsk og pakistansk politi i saken.

- Det jobbes med det, men det er en omstendleig prosess. Det må gå rettsanmodning mellom justisdepartementene i de respektive land, sier Eide.

- Skjedde i hans bolig Dagbladet snakket med 55-åringen som beskyldes for befatning med drapene i går. Han befant seg da på Østlandet.

Han kommenterte ikke saken overfor Dagbladet i går, men uttrykte ønske om å kommentere beskyldningene offentlig snarlig.

Mannen er tidligere dømt etter straffelovens 220 for bigami.

Forsvarer Kari Sofie Jacobsen var advokat for 55-åringen i 2006.

Hun har i dag snakket med 55-åringen, og forteller at han har sagt til henne at han ikke har behov for advokat i denne saken, men at han vil kontakte henne om han har noen spørsmål.

- Drapene skjedde i en bolig som han eier i Pakistan, og han var i Pakistan da drapene skjedde, men han bedyrer overfor meg at han ikke har hatt noe med drapene å gjøre. Han sier jo til og med at han ikke har behov for noen advokat, sier Jacobsen til Dagbladet.

Hun sier hun ikke har snakket mye om selve drapssaken med 55-åringen.

- Jeg har vært i kontakt med ham fordi han ønsker å gi sine opplysninger til pressen om saken. Slik jeg har forstått det har han også vært i ett avhør med norsk politi, sier advokaten.

Mannen eier ifølge advokaten også en bolig i Fredrikstad.
Ekteparet og deres sønn ble pågrepet i Norge 18. mai, siktet for medvirkning til drap på sin svigersønn, hans bror og deres far. De to antatte hovedgjerningsmennene er den ettersøkte norskpakistaneren og den pakistanske broren til to av de drepte.

Den ene av de drepte var hemmelig gift med datteren til paret som er fengslet i Oslo. Det var datteren som anmeldte foreldrene og sin egen bror, alle bosatt i Oslo. De tre har hele tiden hevdet de ikke har noe med drapene i Pakistan å gjøre.