Trippeldrapssiktet 44-åring avhørt i dag

Siktet for drap på kona (34), og barna (1 og 5).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 44-åringen som er siktet for å ha drept sin kone (34) og deres to barn på 1 og 5 år i Bjerkealleen 24 på Grefsen i Oslo sist torsdag, ble avhørt tidligere i dag.

Så langt har irakeren ikke forklart seg om selve siktelsen.

- Vi har gitt ham en såkalt fri forklaring, og derfor har det foreløpig kun vært innledende forklaringer. Siktede har forklart seg om bakgrunnsinfo i saken, sier politiadvokat Arne Donald Andersen til Dagbladet.no.

Advokaten vil ikke utdype hva 44-åringen nøyaktig har forklart seg om, av hensyn til videre avhør.

- Så langt ønsker vi ikke uttale oss om detaljer i forklaringen. Vi ønsker å holde ting for oss selv inntil vi har sikret oss forklaringene fra de som er nær den siktede, sier Andersen.

Avhørene av 44-åringen fortsetter i morgen formiddag. I tillegg skal blant andre siktedes bror forklare seg for politiet.

Det var sist torsdag at vitner rundt boligen i Bjerkealleen hørte rop om hjelp fra en leiligheten i Bjerkealleen 24. 

Da politiet kom til stedet befant den siktede 44-åringen seg sterkt tilgriset av blod utenfor huset han delte med sine kone og deres to barn. 

DREPTE TRE: En 44 år gammel mann er siktet for å ha drept sine to barn og sin kone på Grefsen sist torsdag. Her avhører politiet vitner etter hendelsen. Foto: John Terje Pedersen, Dagbladet
DREPTE TRE: En 44 år gammel mann er siktet for å ha drept sine to barn og sin kone på Grefsen sist torsdag. Her avhører politiet vitner etter hendelsen. Foto: John Terje Pedersen, Dagbladet Vis mer

Tre andre familier delte hjem med den siktede og de drepte, og har fått krisehjelp etter hendelsen.

Lørdag ble 44-åringen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden. I tillegg er han isolert med medieforbud halve varetektstiden.

Trippeldrapssiktet 44-åring avhørt i dag
POLITIADVOKAT: Påtaleansvarlig Arne Donald Andersen vil ikke gi detaljer om 44-åringens forklaring, av hensyn til videre avhør.