TRE DREPT: Tre personer ble drept i dette huset. Den drapssiktede har erkjent drapene. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
TRE DREPT: Tre personer ble drept i dette huset. Den drapssiktede har erkjent drapene. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIXVis mer

Trippeldrapssiktet avhøres neppe før påske

38-åringen har innrømmet drapene i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet må sannsynligvis vente til over påske med å få gjennomført det aller første avhøret av 38-åringen som er siktet for trippeldrapet i Tromsø.

Den trippeldrapssiktede båtsfjordingen har både overfor politiet og sine advokater innrømmet at det var han som knivdrepte Ragna Christensen (61), Ole-Roger Olsen (44) og gravide Linda Anett Hansen (35) søndag 22 mars.

I de første to døgnene etter pågripelsen, var ikke 38-åringen i stand til å gjøre rede for seg. Politiet i Tromsø rakk ikke å få gjennomført et avhør av mannen før han av sikkerhetsårsaker sist torsdag ble overført til psykiatrisk behandling ved Regional sikkerhetsavdeling Brøset i Trondheim.

Skal bistå

Nå har mannens forsvarer Ulf Hansen sendt en henvendelse til politiet i Tromsø som gjør at avhøret mest sannsynlig blir utsatt til over påske.

- I brevet til politiet gjør vi det klart at vi akter å bistå den siktede under avhør. Vi klargjør også når jeg og min kollega Bjørn Morten Litvedt Hansen kan bistå den siktede, sier forsvarer Ulf E. Hansen til NTB.

Han bekrefter at ingen av de aktuelle datoene er før påske, og sier det er opp til politiet å ta initiativ til når avhørene kan starte. Det er også ifølge forsvareren opp til politiet å avgjøre om avhørene skal skje i Trondheim eller Tromsø.

Tar hensyn

Politiadvokat Elin Nordgård Strand opplyser til NTB at de tar sikte på å avhøre 38-åringen i Trondheim.

- Vi vil se dette an. Han har en rett til å nekte avhør og å la seg representere av forsvarer under avhørene. Vi vil ta hensyn til den siktedes rettigheter. Dersom det også er umulig eller ikke ønskelig for advokatene å bistå via videokonferanse, er det sannsynlig at dette blir utsatt til et tidspunkt det passer, sier Strand.

Hun understreker at det er viktig, men ikke avgjørende for etterforskningen å få gjennomført avhør av 38-åringen.

- Den øvrige etterforskningen går sin gang. Vi er likevel svært interessert i å få høre hans versjon av hva som skjedde, sier hun.

(NTB)