Trippeldrapssiktet fengslet i fire nye uker

30-åringen som er siktet for bussdrapene i Årdal er i dag varetektsfengslet i fire nye uker. Politiet har håp om å få til et avhør med ham neste uke.

NYTT HÅP OM AVHØR: Regionlensmann Åge Løseth har lagt opp til et avhør med den trippeldrapssiktede asylsøkeren neste uke. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
NYTT HÅP OM AVHØR: Regionlensmann Åge Løseth har lagt opp til et avhør med den trippeldrapssiktede asylsøkeren neste uke. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Fengslingsmøtet i Bergen tingrett har gått som kontorforretning ettersom siktede selv har samtykket til det. Han unngikk dermed å møte selv i retten.

Politiet begjærte ham varetektsfengslet i fire nye uker i full isolasjon og med brev- og besøksforbud.
Retten har kommet til at siktede skal ilegges brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden og delvis isolasjon i to uker.

Tingrettsdommer Ove Kjell Hole viser til at siktede ikke har forklart seg og at hensynet sakens oppklaring taler for
at siktede bør forhindres fra å forspille bevis. Retten viser til faren for bevisforspillelse og finner at begiæringen derfor tas til følge.

- Avhør neste uke Regionlensmann Åge Løseth i Sogn sier til Dagbladet at politiet har et håp og en plan for å få avhørt den trippeldrapssiktede mannen fra Sør-Sudan en gang neste uke. Forsvarsadvokat Fredrik Verling er kjent med denne planen.

Den 30 år gamle asylsøkeren var de første ukene til behandling ved Sandviken psykiatriske sykehus i Bergen. Han er nå overført til en  varetektcelle i Bergen fengsel.

Ble drept De tre som ble drept i den tragiske og dramatiske hendelsen på bussen 4. november var studenten Margaret Molland Sanden (19) fra Årdal, bussjåføren Arve Kvernhaug (55) fra Bagn i Valdres og Brahim Khouya (53) fra Sverige.

De pårørende har gitt uttrykk gjennom sine bistandsadvokater om at de har et håp om at siktede snart vil forklare seg for politiet slik at saken kan ble bedre opplyst for dem.

Forsvarsadvokat Fredrik Verling har tidligere uttalt at siktede ikke har noen erindringer om at han var på den aktuelle bussen.

SAMTYKKET: Advokat Fredrik Verling har oppgitt til Bergen tingrett at hans klient samtykket til videre fengsling. Foto: Leif Stang/Dagbladet
SAMTYKKET: Advokat Fredrik Verling har oppgitt til Bergen tingrett at hans klient samtykket til videre fengsling. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer