Trippeldrapssiktet fengslet i fire uker

De to første må 30-åringen tilbringe i isolasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Den 30 år gamle asylsøkeren som er siktet for trippeldrapet på Valdresekspressen i Årdal skal varetektsfengsles i fire uker.

De to første ukene må han tilbringe i isolasjon, har Bergen tingrett bestemt.

Tre personer ble mandag funnet drept om bord i Valdresekspressen på vei fra Årdal til Oslo. 30-åringen ble observert med kniv om bord.

Det er foreløpig ukjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

Obduksjonen av de drepte ble avsluttet onsdag, opplyser Sogn og Fjordane politidistrikt.

- Politiet har ikke mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten, og kan derfor ikke kommentere denne ennå, heter det i en pressemelding.

Politiet varsler også at arbeidet med å samle informasjonen fra obduksjonen med den tekniske undersøkelsene av bussen vil ta tid. Politiet fortsetter med avhør av vitner, og det kan være aktuelt å innkalle enkelte vitner flere ganger. Denne taktiske delen av etterforskningen vil vare inn i neste uke.
Sakkyndige

De sakkyndige som skal vurdere 30-åringen som er siktet for bussdrapene, er klare. Det er Jan Øystein Berle, Knut Dalen og Gunnar Johannessen. Politiet ba Sogn tingrett oppevne tre rettspsykiatrisk sakkyndige som skal gjennomføre en full judisiell observasjon av mannen som er siktet for drapene.

En fullstendig judisiell observasjon foretas for å bedømme den siktedes sinnstilstand — og for å avklare hvorvidt vedkommende kan vurderes som tilregnelig eller utilregnelig i en kommende straffesak.

Jan Øystein Berle er spesialist i psykiatri og er overlege ved Psykiatrisk divisjon ved Haukeland universitetssjukehus, også kjent som Sandviken sykehus. Det er her den 30-årige mannen for tiden er innlagt.

Professor Knut Dalen er spesialist i klinisk nevropsykologi, mens Gunnar Johannessen er spesialist i psykiatri. Sistnevnte er nestleder i psykiatrisk gruppe i Den rettsmedisinske kommisjon.

De sakkyndige har foreløpig fått en frist til 10. februar 2014.