Trippeldrapssiktet ikke avhørt i helgen

Politiet har fortsatt ikke fått avhørt 30-åringen som er siktet for bussdrapene i Årdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har fått beskjed om at han er for dårlig til å gjennomføre avhør, sier regionlensmann Åge Løseth i Sogn til NTB.

Sørsudaneren er nå på Sandviken sykehus i Bergen der hans psykiske tilstand observeres og utredes.

Lensmannen håper at det vil bli mulig å avhøre ham i begynnelsen av uken.

- Siktedes forklaring kan selvsagt bidra til å gi en oversikt over hva som skjedde i bussen, sier han.

Hva skjedde? Politiet verken kan eller vil foreløpig gi en detaljert beskrivelse av hva som skjedde om bord i Valdresekspressen kvelden da drapene skjedde. Bussen er nå undersøkt to ganger og er sendt til Kripos i Oslo for nærmere undersøkelser.

Bussens ferdskriver er i den forbindelse viktig. Dessuten fortsetter etterforskningsledelsen i Sogn og Fjordane med vitneavhør.

- Vi har trappet noe ned i helgen, men starter igjen fra mandag morgen med full styrke. Vi har avhørt litt over 60 vitner så langt, sier Løseth.

- Dårlig Sørsudanerens forsvarer, advokat Fredrik Verling, sier til NTB at 30-åringens helsetilstand er dårlig, og at det derfor ikke har vært mulig å avhøre ham denne helgen.

- Men dette er noe som vil bli avklart i løpet av uken, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verling sier at han har jevnlig kontakt med 30-åringen. Ifølge forsvareren meddeler mannen at han ikke har noen erindring om å ha vært på Valdresekspressen. Han vil ikke gå i detalj om hva 30-åringen sier.

Mener seg ikke skyldig Torsdag ble sørsudaneren som skulle utvises fra Norge, varetektsfengslet i fire uker. 30-åringen var ikke til stede under fengslingsmøtet. Imidlertid anket han kjennelsen via sin forsvarer.

- Med det markerer han også at han mener han ikke er skyldig i utførelsen av disse handlingene, sa Verling til NTB fredag.

Bistandsadvokat Familiene til de to nordmennene som ble drept i bussen, har nå fått oppnevnt bistandsadvokat. Advokat Maria Kirkeeide Ravnå fra Sogndal skal ivareta de to familienes interesser i prosessen som følger, skriver Sogn Avis.

Blant annet skal hun formidle informasjon til og fra familiene til de to i Bagn og Årdal. Hun skal i første rekke sende politiets opplysninger videre til familiene. Ravnås oppgave er spesielt viktig for at de pårørende skal få vite hva som er reell informasjon fra politiet og hva som er rykter og ikke bekreftede opplysninger, skriver avisen.
(NTB)