Trippeldrapssiktet løslatt fra Dubai - andre siktede sitter i varetekt i Norge

Siktet for tre drap i Pakistan. Løslatt av politiet i Dubai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En pakistaner som er siktet for trippeldrap i Pakistan er løslatt av politiet i Dubai. I den samme saken sitter tre norskpakistanere i varetekt i Norge og venter på at rettssaken starter i august.

Mannen ble pågrepet i De forente arabiske emirater i august i fjor, 15 måneder etter at det ble begått et trippeldrap i Pakistan.

Pakistan ba Emiratene om å få mannen utlevert, men det skjedde aldri. Nå har politiet i Dubai løslatt ham, skriver Aftenposten.

De tre andre som er siktet i saken befinner seg i Norge. Alle fire er siktet for å ha bestilt et drap på en mann som en norsk-pakistansk kvinne hadde inngått en hemmelig ektepakt med i Pakistan. Kvinnen anmeldte drapet på mannen 18. mai 2013, dagen etter at det skjedde. I tillegg til at hun mistet ektemannen, ble også hennes nye svigerfar og svoger drept. Kvinnen anmeldte sine egne foreldre for å ha bestilt drapet på ektemannen, og hennes onkel ble også pågrepet. Det er kvinnens foreldre og hennes onkel som fortsatt sitter i varetekt i Norge.

- Årsaken til at det har tatt så lang tid er at saken er kompleks og at det har vært nødvendig å gjøre en del etterforskning i Pakistan. Det er ressurskrevende, sier statsadvokat Guro Hansson Bull til Aftenposten.

Riksadvokaten har nå tiltalen liggende til vurdering. Rettssaken er forhåndsberammet til 31. august.

Enkens ektemann, som var en av hennes fettere og som ble 24 år gammel, hadde fire brødre. Den eldste av dem ble pågrepet i Dubai i fjor. Myndighetene vil ikke kommentere hvorfor han er blitt løslatt. Etter det avisen kjenner til, befinner han seg i dag i et av Dubais naboemirater.

(NTB)