Trippeldrapssiktet varetektsfengslet i åtte uker

Var til stede under fengslingsmøtet.

I VARETEKT: 38-åringen som er siktet for trippeldrapet i Troms er varetektsfengslet i åtte uker. Her arbeider kriminalteknikerne f.v. Pål Moe, Jan Harald Hanssen og Siv Hansen fra politiet arbeidet mandag på åstedet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
I VARETEKT: 38-åringen som er siktet for trippeldrapet i Troms er varetektsfengslet i åtte uker. Her arbeider kriminalteknikerne f.v. Pål Moe, Jan Harald Hanssen og Siv Hansen fra politiet arbeidet mandag på åstedet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

38-åringen som er siktet for trippeldrapet i Tromsø, ble tirsdag varetektsfengslet i åtte uker.

Det bekrefter tingrettsdommer Morten Berg i Nord-Troms tingrett overfor NRK.

38-åringen var til stede under fengslingsmøtet, men var ikke i stand til å svare på om han samtykket i fengsling eller ikke, opplyser politiadvokat Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt til NTB.

- Vi vurderte det sånn at mannen ikke var i stand til å gi et gyldig samtykke på spørsmålet om varetektsfengsling, og ba ham derfor heller ikke om å ta stilling til det, sier Norgård Strand.

Hun forteller at 38-åringens forsvarer, advokat Ulf E. Hansen, var til stede under fengslingsmøtet, hvor vilkårene for varetektsfengsling ble prøvet.

Den trippeldrapssiktede er innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge HF - psykiatrisk avdeling. Han har vært så psykisk syk at det er uvisst når politiet kan gjennomføre avhør. Drapsofferet Linda Anett Hansen (35) var gravid i femte måned da hun ble drept med kniv sist søndag. Politiadvokaten sier det blir en juridisk avveining om dette skal få betydning for siktelsen.

- Foreløpig er 38-åringen siktet for forsettlig drap på tre personer. Jeg kan ikke utelukke at siktelsen kan bli utvidet etter hvert, sier Norgård Strand til NTB.

Tromsø-politiet fortsatte etterforskningen tirsdag med flere vitneavhør og tekniske undersøkelser. Resultatene av de foreløpige obduksjonsrapportene skal være klare i løpet av tirsdag eller onsdag.(NTB)