Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trippeldrapssiktet ville ikke la seg avhøre

Utelukker ikke at han vil prate senere.

I AVHØR NÅ: 30-åringen som er siktet for drapene på Valdresekspressen, sitter i avhør med politiet i dag.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I AVHØR NÅ: 30-åringen som er siktet for drapene på Valdresekspressen, sitter i avhør med politiet i dag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Den trippeldrapssiktede asylsøkeren (30) møtte i dag til avhør med politiet på Sandviken sykehus i Bergen.

Det er første gang det har vært mulig å få mannen til å møte politiet. Han er siktet for å ha drept tre personer på Valdresekspressen forrige mandag.

Regionslensmann Åge Løseth i Sogn sier til Dagbladet at etterforskerne fra Kripos prøvde å få den siktede i avhør på Sandviken psykiatriske sykehus i Bergen i dag.

- Siktede ga uttrykk for at han ikke ville la seg avhøre i dag, men på et seinere tidspunkt. Vi fortsetter vår dialog med forsvareren og håper vi får til et avhør så snart som mulig, sier Løseth.

Politiet ønsket ikke å kommentere ytterligere hva siktede ga som grunn for ikke å ville forklare seg i dag, skriver Sogn og Fjordane politidistrikt i en pressemelding.

Uavhengig av dette fortsetter etterforskningen i samme spor som tidligere.

- Vi avhører vitner opp mot det som skjedde på fjellet og i lokalsamfunnet der han levde før dette skjedde. I tillegg henter vi inn teledatatrafikk, sier Åge Løseth.

Vitner langs ruta Politiet har fått kontakt med noen vitner som har oppholdt seg til fots langs bussruta om kvelden mandag 4. november, men opprettholder oppfordringen om at bilister som har kjørt bak, forbi eller møtt bussen denne kvelden, må kontakte politiet.

- Selv om de mener at de har sett lite, vil det kunne være av stor betydning for vår etterforskning, sier regionslensmann Åge Løseth. Forsvarsadvokat Fredrik Verling sier at han ikke kan kommentere møtet mellom hans klient og politiet i dag.
Studenten var på bussen på vei tilbake til studiehverdagen i Oslo da hun ble drept.

12 etterforskere Sør-sudaneren er siktet for drapet på Margaret, bussjåføren Arve Kvernhaug (55) fra Bagn i Valdres og Brahim Khouya (53) fra Sverige.

- Det er uheldig for familien at han avhøres samme dag som begravelsen, sa bistandsadvokat Maria Kirkeide Ravnå til Dagbladet tidligere i dag.

12 etterforskere fra hele Sogn og Fjordane har gått inn i egen spesialetterforskningsgruppe etter trippeldrapet på Valdresekspressen i Årdal i forrige uke.