Retten avviser forsvarerbytte i trippeldrapssaken:

Trippeldrapssiktet ville plutselig bytte forsvarer: - Det vil bli en svært ubekvem og vanskelig arbeidssituasjon

Tiltalte ville bytte fra Storrvik til Elden.

FORSVARERE: Advokat Martin Hay og advokat Øystein Storrvik.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
FORSVARERE: Advokat Martin Hay og advokat Øystein Storrvik. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Retten sa nei til ønsket fra en av de tiltalte i trippeldrapssaken om å utsette rettssaken fordi han ønsket å bytte forsvarer.

Ankesaken mot et norsk-pakistansk ektepar og mannens 57 år gamle bror startet i Borgarting lagmannsrett tirsdag. Men saken tok en ny vending da 57-åringen startet rettsdagen med å kreve forsvarerbytte og utsettelse av saken.

- Jeg klarer ikke lenger å jobbe med ham. Jeg kan ikke sitte her ved siden av ham, uttalte 57-åringen om sin forsvarer Øystein Storrvik i et følelsesladd innlegg.

57-åringen ønsket å få inn advokat John Christian Elden som ny forsvarer, et ønske han kom med så sent som dagen før rettssaken skulle starte.

Retten etterkom imidlertid ikke begjæringen. Lagdommer Kristin Robberstad pekte på at det ville føre til en betydelig utsettelse av saken og at retten ikke fant grunnene til å bytte forsvarer tungtveiende nok.

Advarte mot egen rettssak

Storrvik har vært mannens forsvarer i tre og et halvt år og sier mistillitskravet kom helt brått på ham.

- Alle møtene vi har hatt i løpet av de årene, har ikke vært preget av noe annet enn tillit. I går var første gang det ble skilt et uvennlig ord mellom oss, uttalte Storrvik i retten.

Storrvik ba retten følge klientens ønske med henvisning til prinsippet om det frie forsvarervalg. Han understreket samtidig at han ikke kan anbefale at saken splittes opp, slik at saken mot det tiltalte ekteparet behandles separat.

- Det vil være uheldig for hans interesser å splitte saken. Fordi hans straff fra tingretten, som ligger fire år under de andres, er basert på at han har bidratt til opplysninger til sakens oppklaring, og den eneste måten å få et bilde av hvor viktige de opplysningene er, er å følge saken fra start til slutt, uttalte Storrvik.

Han la til at han var klar til å fortsette oppdraget, dersom retten påla ham det, fordi saken allerede var er ferdig forberedt fra hans hold.

- Det vil bli en svært ubekvem og vanskelig arbeidssituasjon, men det er ikke problematisk for oss, understreket Storrvik.

Æresdrap

De tre tiltalte ble i Oslo tingrett i fjor dømt for å ha stått bak tre drap i Pakistan i 2013.

Det tiltalte ekteparets 24 år gamle svigersønn, hans bror og far ble alle drept med flere skudd i mai 2013 i Gujrat øst i Pakistan. Ifølge dommen var drapet æresrelatert. Påtalemyndigheten mener foreldrene bestilte drapene etter at datteren i hemmelighet hadde giftet seg uten foreldrenes samtykke.

57-åringen har innrømmet straffskyld, men har anket straffeutmålingen på 17 år. Hans bror (68) og svigerinne (54) år ble dømt til 21 års fengsel og har anket selve skyldspørsmålet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer