Trippeldrapstiltalte: - Ikke skyldig

Per Kristian Orderud, Veronica Orderud, Kristin Kirkemo Haukeland og Lars Grønnerød erklærte seg alle ikke skyldige da rettsaken startet i Nes herredsrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet Per Kristian og Veronica Orderud, Kristin Kirkemo Haukeland og Lars Grønnerød er tiltalt for overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap på Per Kristian Orderuds foreldre Kristian Magnus og Marie Orderud og hans søster Anne Orderud Paust.

Kirkemo Haukeland og Grønnerød er også tiltalt for trusler i forbindelse med et attentatforsøk mot Anne Orderud Paust i juli 1998.

Retten ble satt klokka 9.03 onsdag, og et drøyt kvarter senere hadde alle fire tiltalte svart «ikke skyldig» på sorenskriver Trond Våpenstads spørsmål om de erkjente seg skyldig eller ikke skyldig.

Det var ingen innsigelser mot rettens habilitet. Våpenstad åpnet, med bakgrunn i den store pressedekningen, for at vitner i saken kan tillates å være til stede i retten før de har avgitt vitnemål. Det betinger at det ikke kommer innsigelser mot vitnenes tilstedeværelse.

(NTB)