Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trippelvoldtatt av ekskjæresten

Politiet tok voldsalarmen fra Oslo-kvinnen (47). I ukene som fulgte ble hun voldtatt, mishandlet og innesperret i ett døgn av ekskjæresten (45).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter flere voldsovergrep fikk 45-åringen besøksforbud fra tingretten, og kvinnen ble utstyrt med voldsalarm av politiet.

I mai 2002 var de to likevel sammen ved to anledninger i hennes leilighet. 45-åringen ble da igjen voldelig. Kvinnen utløste voldsalarmen, og politiet kom til stedet.

-  Politiet ble ergerlig på meg fordi jeg hadde sluppet inn ekskjæresten, selv om han hadde besøksforbud. Politiet tok voldsalarmen fra meg, forklarte kvinnen i Oslo tingrett.

-  Uakseptabelt

Stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen mener det er helt uakseptabelt hvis politiet tar voldsalarmen fra kvinner som lar menn komme hjem til seg, selv om de har besøksforbud.

-  Jeg kommer til å ta dette skriftlig opp med justisminister Odd Einar Dørum, sier SV-representanten i Justiskomiteen.

20. juli kom ekskjæresten tilbake og voldtok kvinnen. Da hun forsøkte å avverge overgrepet, bet han henne i hånda.

Mareritt

Døgnet som fulgte ble et mareritt for kvinnen. 45-åringen holdt henne innesperret i 25 timer, samtidig som han voldtok henne. Ekskjæresten låste sikkerhetslåsen til leiligheten og tok selv nøklene. Han lukket også verandadøra og fjernet batteriene fra telefonen. Han slo henne flere ganger og løftet henne opp etter ørene og håret, slik at hun måtte stå på tå. Han hoppet også opp på henne mens hun lå på sofaen slik at trommehinna sprakk. Samtidig som han mishandlet henne, forklarte han at hun selv kunne velge hvor lenge torturen skulle vare.

-  Jeg skal slå deg hvert 10. minutt til du svarer slik jeg ønsker, truet 45-åringen.

Ekskjæresten holdt en kniv mot halsen hennes, og truet med at han ville ha flådd henne levende, hvis ikke straffen hadde vært så streng.

Streng dom

I Oslo tingrett er 45-åringen, som nektet for overgrepene, dømt til fengsel i fire og et halvt år for vold, tre voldtekter, trusler og kidnapping. Han må dessuten betale kvinnen 100 000 kroner.

I premissene slår tingretten fast at det ikke er noen formildende omstendighet at kvinnen og ekskjæresten hadde kontakt etter at han hadde fått besøksforbud og hun voldsalarm.

Thorkildsen sier at hun vil finne ut hva slags rutiner politiet har for å ta voldsalarmen fra kvinner.

-  Jeg ønsker å vite hva slags oppfølging kvinner i denne situasjon får, og hva Dørum akter å gjøre, sier Thorkildsen.

Bistandsadvokat Reidun Lauvstad sier til Dagbladet at klienten er glad og lettet over dommen.

-  Jeg leste dommen med begeistring. Man tar ikke for gitt at det blir pådømmelse i slike saker, sier Lauvstad.

Redd menn

Kvinnen har fått redusert livsstandard som følge av sex- og voldsovergrepene. Hun forteller at hun tidligere hadde jevnt godt humør, og at hun ikke hadde problemer med å bevege seg blant folk. Nå er hun mest inne. Kvinnen forteller også at hun trekker seg unna menn og har den oppfatning at hun er ferdig med kjærlighetsforhold som følge av volds- og sexovergrepene.

-  Jeg har angst, og låser alle dører i frykt for at ekskjæresten skal dukke opp igjen, sier kvinnen.

- UAKSEPTABELT: Inga Marte Thorkildsen (SV) mener det er uakseptabelt hvis politiet tar voldsalarmen fra kvinner som lar menn komme hjem til seg, selv om de har besøksforbud.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media