<strong>KLAR TALE:</strong> Fremskrittspartiets formann Siv Jensen har høstet storm for talen hun holdt under partiets landstyremøte lørdag.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
KLAR TALE: Fremskrittspartiets formann Siv Jensen har høstet storm for talen hun holdt under partiets landstyremøte lørdag. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

- Trist å bli sammenliknet med Hitler

Siv Jensen mener andre politikere ikke våger å debattere innvandring og integrering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): Det var klar tale fra Fremskrittspartiets formann Siv Jensen denne helgen.

I en tale til Frps landsstyre advarte hun mot det hun kaller en snikislamisering av Norge.

- Virkeligheten er at man er i ferd med å tillate en form for snikislamisering av dette samfunnet og det må vi sette en stopper for, sa Jensen.

Sammenliknet med Hitler
Reaksjonene på talen har ikke latt vente på seg. I dag sammenlikner Høyre-topp Per-Kristian Foss, Jensens utspill med mellomkrigstidas Tyskland.

- Det har visse likhetstrekk med mellomkrigstidens frykt for andre minoriteter, i dette tilfellet jøder, sier Foss til NRK i dag.

Jensen mener sammenlikningen er uhyrlig.

- Det er trist når han nærmest sammenlikner meg med Hitler. Men det er typisk. Han kommer med grove karikaturer av meg i stedet for å ta debatten, sier Jensen til Dagbladet.no.

I velkjent stil beskylder Frps formann de andre partipolitikerne for ikke å tørre å ta en skikkelig debatt om innvandring og integrering. Jensen mener norske politikere lukker øynene for «noe som brer om seg», og frykter vi står overfor en skummel ghettofisering.

- Det vi ser er områder i Oslo som er veldig tett befolket av folk med minoritetsbakgrunn. Vi vet veldig lite om hva som skjer der og det er svært uheldig, sier hun.

- Vi ser også at noen og 40 av Oslo-skolene har flertall med minoritetsbakgrunn. Det er ikke et godt uttrykk for integrering.

Svensk parallell

I landsstyretalen lørdag trakk Jensen paralleller til Sverige, og viste til en rapport om tilstanden i bydelen Rosengård i Malmö. Jensen sa at Sharia hadde tatt over og satt svensk lov til side, og at svensk politi knapt turte å nærme seg bydelen.

I dagens papirutgave av Dagbladet slaktes den svenske rapporten som Jensen brukte i talen. Professor i religionsvitenskap, Mattias Gardell, ved Universitetet i Uppsala har i flere avisinnlegg stemplet bestillingsverket som useriøst og uvitenskapelig.

Rapporten «Hot mot demokrati och värdegrund - en lägesbild från Malmö» som ble offentliggjort i slutten av januar, tegner et dystert bilde av bydelen Rosengård, der arbeidsløshet, isolasjon og innslag av radikale islamske grupper er en del av realiteten.

- Det er én forsker som slakter rapporten. Ellers registrerer jeg at det er en debatt, slik det også er i Norge når det kommer rapporter. Jeg har lest rapporten bestilt av den svenske regjeringen basert på en urovekkende utvikling. Det virker som man forsøker å dekke over at det har vært opptøyer der, sier Jensen.

Hun frykter for liknende tilstander i Norge, og mener det å etterkomme krav om kjønnsdelt undervisning i skolene og servering av halalmat i fengslene er første steg i en uheldig retning.

- Lista er lang, utfordringene er store og det er avgjørende viktig at vi slår ned på dette, sier Jensen til Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer