-  Trist å vitse om Ernas vekt

Linda Stokkeland (28) mener vitsingen om Erna Solbergs vekt er et tilbakeslag for forebyggende arbeid mot mobbing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  At politikere godtar at noen mobber for noe som er et så alvorlig problem for mange er trist, sier Linda Stokkeland fra Stavanger. Hun er deltaker i TVNorges nye realityserie «Slankekrigen», som sendes til høsten. Stokkeland synes ikke det er festlig at komiker Harald Eia hadde godkjenning fra Kommunaldepartementet til å vitse om Erna Solbergs vekt på en pressekonferanse på tirsdag.

Eia er engasjert av Valgkampanjen 2005 som aliaset Thomas André. Kampanjen skal engasjere velgerne til å stemme i Stortingsvalget.

Husker hver kommentar

-  Politikere skal være forbilder, og når barna ser at det er ok å fleipe med noen på grunn av vekt, og at det til og med er politikere som er med på det, da tror jo barna det er greit. Politikerne lanserer handlingsplaner mot mobbing, men dette er et tilbakeslag for forebyggende arbeid mot mobbing, tordner Stokkeland.

28-åringen har selv blitt mye mobbet for vekta. Da hun var sju år ble hun satt på slankekur på skolen. -  Jeg har også smilt og ledd vekk kommentarer jeg har fått, men det sitter i. Jeg husker hver eneste bemerkning. Jeg måtte gå på slankemøter på skolen, og det gjorde meg annerledes enn de andre barna, sier Stokkeland.

Stokkeland mener vitsingen er et signal om at det er greit å mobbe noen for vekta.-  Hadde det vært snakk om en blind politiker, eller en som satt i rullestol, så hadde de ikke fleipet med det, mener hun.

Tre lag

At hun selv er med i en serie der poenget er å være den flinkeste slankeren, er ikke mobbing av de andre deltakerne, mener Stokkeland. I serien konkurrerer tre lag fra de skandinaviske landene om å miste mest vekt i fellesskap. Den deltakeren som har gått ned mest premieres med 500 000 kroner.

-  I serien er det ingen som går rundt og mobber de andre. Det handler tvert imot om å motivere hverandre og seerne. Vi er mennesker som ønsker å gjøre noe med overvekten vår, sier 28-åringen.

- MOBBING: - Politikere skal være forbilder, og når barna ser at det er ok å fleipe med noen på grunn av vekt, og at det til og med er politikere som er med på det, da tror jo barna det er greit, sier Linda Stokkeland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer