- Trist at McChrystal må gå

Kai Eide frykter Irak-tankegang i Afghanistan.

BEKLAGER: Kai Eide sier McChrystal er en briljant general, og synes det er trist at han trekker seg. Foto: AP Photo/Dario Lopez-Mills/SCANPIX
BEKLAGER: Kai Eide sier McChrystal er en briljant general, og synes det er trist at han trekker seg. Foto: AP Photo/Dario Lopez-Mills/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Tidligere FN-spesialutsending til Afghanistan, Kai Eide, betegner general McChrystals avgang som trist. Han frykter at erstatteren er for påvirket av arbeidet i Irak.

Kort tid etter at general Stanley McChrystal ble avskjediget som NATOs øverstkommanderende i Afghanistan, ble det klart at tidligere Irak-øverstkommanderende David Petraeus blir hans etterfølger.

- Han er en briljant general, og som en del av den amerikanske hovedkommandoen i området har han vært sterkt involvert i å utforme strategien i Afghanistan til nå. Men jeg frykter at den nå blir mer preget av strategien i Irak, sier Eide til NTB.

Han mener erfaringene fra krigføringen i Irak allerede påvirker tankegangen i Afghanistan for mye og håper Petraeus har evne til å nullstille seg.

- Dette er et fundamentalt annerledes land enn Irak. Jeg håper han vil revurdere hele bildet, for det er flere og flere tegn på at dagens strategi ikke fungerer, sier Eide.

Han betegner Stanley McChrystal, som han hadde et nært forhold til, som en karismatisk og god leder, som klarte å få president Hamid Karzais tillit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer