Baneheia-saken

- Trist for Kristiansand

Bjørg Wallevik (79) var ordfører i Kristiansand under Baneheia-saken. Hun sier det er tungt for byen at saken stadig kommer opp - men støtter en grundig gjennomgang av saken når den først er gjenopptatt.

BANEHEIA: Viggo Kristiansen løslates. Baneheia-dømte Viggo Kristiansen løslates tirsdag. Beslutningen fra Høyesterett kom klokka 16.00. Avgjørelsen var enstemmig. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

79 år gamle Bjørg Wallevik (H) var ordfører i Kristiansand da Baneheia-drapene fant sted. Hun sier løslatelsen av Viggo Kristiansen kom overraskende på.

- Men når det først har kommet til dette, er jeg er for at de går i dybden. Nå må det virkelig undersøkes hva som er riktig. Man kan ikke ha masse tvil lenger, nå må man komme til bunns i saken, sier hun til Dagbladet.

Tirsdag ble det klart at Baneheia-dømte Viggo Kristiansen blir løslatt fra Ila landsfengsel. Det besluttet Høyesterett enstemmig i en kjennelse som ble offentliggjort klokka 16.00 samme dag.

- Trist

Den tidligere ordføreren sier hun har alle de involverte i tankene.

- Man kan ikke holde på i all evighet med en sak, og plage de involverte på en måte som må gjøre hverdagen helt grusom. Det må være en forferdelig situasjon - for alle familiene - å aldri få noen ordentlig avklaring, sier hun, og fortsetter:

- TUNGT: Tidligere ordfører Bjørg Wallevik, her på pressekonferanse om letingen etter Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i 2000. Til høyre: Politiavdelingssjef Magne Storaker og stabssjef Ole Hortemo. Foto: Håkon Fenstad / NTB
- TUNGT: Tidligere ordfører Bjørg Wallevik, her på pressekonferanse om letingen etter Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i 2000. Til høyre: Politiavdelingssjef Magne Storaker og stabssjef Ole Hortemo. Foto: Håkon Fenstad / NTB Vis mer

- Samtidig er det trist for Kristiansand også, at vi har denne saken gående i mange år. Det er vanskelig for hele byen å leve med en sak som kommer opp igjen og opp igjen. Man finner liksom ikke ro og fred. Men mest av alt tenker jeg på de involverte.

- Tungt

Nå håper hun på en grundig etterforskning - og et endelig punktum.

- Vi trodde alle at dette var avklart, men så viser det seg at det er betydelig tvil. Da må de jo ta det opp igjen, og prøve å finne ut hva som er rett og hva som er galt. Det må vi bare avvente. Men jeg synes det er tungt. Og det er trist for de involverte familiene.

Saken preger hele byen, mener hun.

BANEHEIA: Viggo Kristiansen løslates. Baneheia-dømte Viggo Kristiansen løslates tirsdag. Beslutningen fra Høyesterett kom klokken 16:00. Avgjørelsen var enstemmig. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg tror alle er litt lei seg over situasjonen. Men jeg opplever ikke at det snakkes så mye om det. Jeg tror alle ønsker seg en endelig avgjørelse.

Håkon Brækhus, bistandsadvokat for de pårørende, sier saken ikke kom uventet på familiene, etter at det mandag ble klart at påtalemyndigheten gikk inn for å støtte Kristiansens anke om løslatelse.

- Totalt sett har den siste utviklingen i saken over den siste tida vært tungt for de pårørende, sier han til Dagbladet.

Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring for voldtektene og drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Han har hele tiden hevdet sin uskyld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer