- Trist fra Sponheim

Raser mot Venstre-Lars etter at han sier han heller støtter Ap-Jens enn Frp-Siv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Eventuelle drømmer om et bredt borgerlig samarbeid etter neste stortingsvalg blir skutt ned og lagt i grus av Venstre-leder Lars Sponheim. Han slår for første gang fast at Venstre da heller ser Ap i regjeringskontorene.

- Jeg vil foretrekke Jens Stoltenberg som statsminister fremfor Siv Jensen eller Erna Solberg i en Høyre/Frp-regjering, sier Lars Sponheim til Dagsavisen.

- Dette viser at en stemme på Venstre er en stemme på kaos, sier Frp-formann Siv Jensen til Dagbladet.no. Hun sier at hun har problemer med å forstå Sponheim.

- Han aviser Fremskrittspartiet før han i det hele tatt har forsøkt. Hvis han mener at han får mer gjennomslag for Venstres politikk ved å samarbeide med Arbeiderpartiet er det en innrømmelse av at Venstre ligger lengre til venstre i politikken enn vi tidligere har trodd, sier Jensen.

Hun mener at Sponheim skaper virvar om hva som er Venstres politikk.

- Dette viser at velgerne ikke bør stemme venstre hvis de ønsker et bredt ikke-sosialistisk alternativ, sier Jensen.

HELLER JENS ENN SIV::- Jeg vil foretrekke Jens Stoltenberg som statsminister fremfor Siv Jensen eller Erna Solberg i en Høyre/Frp-regjering, sier Lars Sponheim til Dagsavisen. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
HELLER JENS ENN SIV::- Jeg vil foretrekke Jens Stoltenberg som statsminister fremfor Siv Jensen eller Erna Solberg i en Høyre/Frp-regjering, sier Lars Sponheim til Dagsavisen. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer