Trist nasjonaldag i brannherjet Florida

Bunnell, Florida (NTB-Reuters-AFP): Stjernebannere blafret i brisen gjennom folketomme gater i småbyen Bunnell i Florida i dag. Det er 4. juli og amerikansk nasjonaldag, men de 30.000 innbyggerne i Bunnell og de omliggende distriktene i Flagler County (fylke) hadde fått ordre om å rømme fra sine hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken var tre voldsomme branner i krattskogen rundt byen, som nærmet seg hverandre og truet med å utvikle seg til ett eneste flammehav. Innbyggerne i området måtte overlate sine boliger og sine arbeidsplasser til flammene, og konsentrere seg om å berge livet.

Til sammen var 70 000 mennesker lørdag beordret evakuert fra de brannherjede områdene langs Floridas østkyst. Rundt Bunnell ble mål etter mål med furuskog lagt i aske av flammer som ofte slikket høyere enn de opp til 30 meter høye trærne.

Trafikkvansker

Skogbrannene har skapt store trafikkvansker i Florida, der flyplassene ved Daytona Beach og Ormond Beach lørdag var stengt for all trafikk. Mer enn 200 kilometer av riksveien Interstate 95 - den viktigste veiforbindelsen langs den amerikanske østkysten - måtte også stenges.

I Brevard County nær den amerikanske romfartsbasen Cape Canaveral var over 80 000 mål skog og kratt rasert av fire store branner, og rundt 10 000 mennesker evakuert fra mer enn 5 000 hus. Det er ikke meldt om omkomne under skogbrannene i Florida, men minst 17 mennesker skal ha kommet til skade.

Brannvesenet i Florida har fått hjelp til slokkingsarbeidet fra kolleger fra delstatene Sør-Carolina, Nord-Carolina, Georgia, Maryland, Oklahoma og Tennessee. I dag var forsterkninger på vei helt fra California, på den andre siden av USA.

(NTB)