Trist nasjonaldag i brannherjet Florida

Bunnell, Florida (NTB-Reuters-AFP): Stjernebannere blafret i brisen gjennom folketomme gater i småbyen Bunnell i Florida i dag. Det er 4. juli og amerikansk nasjonaldag, men de 30.000 innbyggerne i Bunnell og de omliggende distriktene i Flagler County (fylke) hadde fått ordre om å rømme fra sine hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Årsaken var tre voldsomme branner i krattskogen rundt byen, som nærmet seg hverandre og truet med å utvikle seg til ett eneste flammehav. Innbyggerne i området måtte overlate sine boliger og sine arbeidsplasser til flammene, og konsentrere seg om å berge livet.

Til sammen var 70 000 mennesker lørdag beordret evakuert fra de brannherjede områdene langs Floridas østkyst. Rundt Bunnell ble mål etter mål med furuskog lagt i aske av flammer som ofte slikket høyere enn de opp til 30 meter høye trærne.

Trafikkvansker

Skogbrannene har skapt store trafikkvansker i Florida, der flyplassene ved Daytona Beach og Ormond Beach lørdag var stengt for all trafikk. Mer enn 200 kilometer av riksveien Interstate 95 - den viktigste veiforbindelsen langs den amerikanske østkysten - måtte også stenges.

I Brevard County nær den amerikanske romfartsbasen Cape Canaveral var over 80 000 mål skog og kratt rasert av fire store branner, og rundt 10 000 mennesker evakuert fra mer enn 5 000 hus. Det er ikke meldt om omkomne under skogbrannene i Florida, men minst 17 mennesker skal ha kommet til skade.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer