– Trist og ensom

Ensomhet, fortvilelse og savn. Dette er ordene ekteparet Gerry og Kate McCann bruker når de for første gang snakker sammen om tida etter at de ble mistenkt for å ha en rolle i datteren Madeleines forsvinning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Under intervjuet som ble vist på den spanske tv-kanalen Antena 3 seint i går kveld bryter Kate McCann sammen i tårer. Hun beskriver dagene uten datteren Madeleine som ensomme og triste.

– Jeg føler meg trist. Og jeg føler meg ensom. Vårt liv er ikke det samme uten Madeleine. Jeg er engstelig og redd for at hun ikke lenger er sammen med oss, sier Kate McCann til den spanske tv-kanalen.

Likevel holder hun motet oppe. Hun har fortsatt et håp om at datteren er i livet. Håper er kanskje enda større nå, enn det var da datteren forsvant, forklarer hun.

– Jeg tror at hun muligens kan bli holdt fanget i et hus. Men jeg vet ikke. Som Madeleines mor føler jeg i mitt hjerte at hun er der, sier hun.

Frykter ikke DNA-bevis

De store tv-kanalene med talkshowkjendisene Oprah Winfrey og Barbara Walters har alle kjempet for å få det første intervjuet med ekteparet. Valget falt på den spanske tv-kanalen. Årsaken skal være at ekteparets privatdetektiver tror at Madeleine kan være i Spania eller Nord-Afrika.

Det er nøye vurdert hvor mye ekteparet kan snakke. Etter portugisisk lov har ikke mistenkte i straffesaker anledning til å snakke om saken i media. Etter råd fra sine advokater var ekteparet derfor tilbakeholdne med å snakke om saken i detalj. Men de understreker at de er uskyldige. Og at de ikke tror at de mye omtalte DNA-bevisene kan brukes mot dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer