– Trist og ensom

Ensomhet, fortvilelse og savn. Dette er ordene ekteparet Gerry og Kate McCann bruker når de for første gang snakker sammen om tida etter at de ble mistenkt for å ha en rolle i datteren Madeleines forsvinning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Under intervjuet som ble vist på den spanske tv-kanalen Antena 3 seint i går kveld bryter Kate McCann sammen i tårer. Hun beskriver dagene uten datteren Madeleine som ensomme og triste.

– Jeg føler meg trist. Og jeg føler meg ensom. Vårt liv er ikke det samme uten Madeleine. Jeg er engstelig og redd for at hun ikke lenger er sammen med oss, sier Kate McCann til den spanske tv-kanalen.

Likevel holder hun motet oppe. Hun har fortsatt et håp om at datteren er i livet. Håper er kanskje enda større nå, enn det var da datteren forsvant, forklarer hun.

– Jeg tror at hun muligens kan bli holdt fanget i et hus. Men jeg vet ikke. Som Madeleines mor føler jeg i mitt hjerte at hun er der, sier hun.

Frykter ikke DNA-bevis

De store tv-kanalene med talkshowkjendisene Oprah Winfrey og Barbara Walters har alle kjempet for å få det første intervjuet med ekteparet. Valget falt på den spanske tv-kanalen. Årsaken skal være at ekteparets privatdetektiver tror at Madeleine kan være i Spania eller Nord-Afrika.

Det er nøye vurdert hvor mye ekteparet kan snakke. Etter portugisisk lov har ikke mistenkte i straffesaker anledning til å snakke om saken i media. Etter råd fra sine advokater var ekteparet derfor tilbakeholdne med å snakke om saken i detalj. Men de understreker at de er uskyldige. Og at de ikke tror at de mye omtalte DNA-bevisene kan brukes mot dem.

– Vi er med sikkerhet ikke redde. De tekniske bevisene vil vise at vi er uskyldige, forklarer ekteparet.

Etterforskerne skal ha funnet spor etter Madeleine i leiebilen ekteparet kjørte 25 dager etter at datteren forsvant. Dette har Kate og Gerry McCann en naturlig forklaring på, forteller venner av paret.

Tror på renvaskelse

Etter at de selv ble mistenkt for å ha en rolle i saken har ekteparet mottatt sekkevis med post fra støttespillere over hele kloden. De er glade for støtten, og de er overbevist om at både politiet og omgivelsene til slutt vil konkludere med at de er uskyldige.

– Jeg er hundre prosent sikker på at vi vil bli renvasket, sier Kate McCann.

Ektemannen Gerry McCann er litt mer forsiktig, men han sier at han er mer optimistisk etter at portugisisk politi sparket den forrige etterforskningslederen.

– Vi har ikke blitt siktet for noe. Og etterforskningen fortsetter. Det viktige er at letingen etter Madeliene fortsetter. Og at hun til slutt blir funnet, sier Gerry McCann.

Kritikere har hevdet at ekteparet har vært oppsiktsvekkende rolige etter at datteren forsvant. Ekteparet forklarer sin reaksjon ved at de hele tida har visst at de selv er uskyldige.

– At Madeleine ble borte er selvsagt det mest opprørende som har skjedd oss noen gang. Vi føler sorg og savn, men samtidig vil vi være med og lete etter henne, forklarer Gerry McCann.

Tvillingene spør etter Madeliene

Madeleines to søsken, tvillingene Sean og Amelie (2), er nå det viktigste for ekteparet. De to småsøsknene spør ofte etter Madeleine. Og foreldrene har fortalt at hun er savnet, og at alle leter etter henne.

– De spurte om når Madeleine ville komme tilbake, og vi måtte svare. Vi sa at vi vet ikke, men at alle leter etter henne, sier Gerry McCann.

Parallelt med intervjuet ble det i går opprettet en ny tipstelefon. Ekteparet er overbevist om at det er noen der ute som kan bidra med informasjon om hva som har skjedd.

– Det har gått seks måneder, men jeg har fortsatt en følelse av at hun er der ute. Vi må gjøre alt hva vi kan, sier Kate McCann.