- Trist og leit, sier eks-svigersønner

Pehr-Olav Skogseth beklager at Per Ditlev-Simonsen går av som ordfører. Men avviser at han har bidratt til avgangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Denne saken har fått et leit utfall. Dette tror jeg ingen hadde ventet, sier Pehr-Olav Skogseth gjennom sin advokat Cato Schiøtz.

Avsløringen av de hemmelige kontoene i Sveits, som resulterte i ordførerens ydmyke avgang i går, kom i forbindelse med skilsmisseoppgjøret mellom Ditlev-Simonsens datter, Hydro-direktør Cecilie Ditlev-Simonsen og hennes eksmann Endre Rangnes. Han er konsernsjef i EDB Business Partner.

«Trusselbrevet»

I et brev antyder Endre Rangnes at han vil avsløre familien Ditlev-Simonsens hemmelige kontoer i Sveits dersom han og ekskona ikke kommer til enighet i skilsmisseoppgjøret. I brevet foreslår han at han selv, Cecilie Ditlev-Simonsen, hennes eksmann nummer en, Pehr-Olav Skogseth, og familien Ditlev-Simonsen tar en prat.

17. august avslører Dagens Næringsliv de hemmelige kontoene i Sveits. Mandag trakk Cecilie Ditlev-Simonsen ut velferdspermisjon fra Hydro og i går gikk Per Ditlev-Simonsen av som Oslos ordfører. Seks uker før tida.

Likevel avviser Pehr-Olav Skogseth at han har bidratt til ordførerens avgang.

– Det eneste Skogseth har gjort er å svare nøytralt og riktig på spørsmål fra pressen. Han har ikke hatt noe med det omstridte «trusselbrevet» å gjøre, sier Schiøtz til Dagbladet.

– Men han har diskutert de hemmelige kontoene i Sveits med Endre Rangnes før brevet ble sendt?

EKSER:  Pehr-Olav Skogseth (til venstre) og Endre Rangnes synes saken rundt de hemmeliger kontoene i Sveits har fått et trist forløp.
EKSER: Pehr-Olav Skogseth (til venstre) og Endre Rangnes synes saken rundt de hemmeliger kontoene i Sveits har fått et trist forløp. Vis mer

–Det vet jeg ikke, men det vil jeg ikke utelukke, sier Schiøtz.

– Trist forløp

Endre Rangnes var svært knapp i sin kommentar overfor Dagbladet i går.

– Hele saken har fått et trist forløp. Utover det ønsker ikke Rangnes å kommentere saken nå, sier hans advokat, Fred A. Gade, til Dagbladet.

– Hadde Rangnes regnet med at oppmerksomheten rundt det omstridte trusselbrevet skulle føre til at ordføreren i Oslo gikk av?

– Det har han ingen kommentar til, sier Gade.

I går sa Per Ditlev Simonsen at en av grunnene til at han trakk seg var for å skape ro for familien, hans kone, barn og fem barnebarn.

Cecilie Ditlev-Simonsen ville i går ikke svare på henvendelser fra Dagbladet i går.