- Trist og sjokkerende om utrydding av ulv

Rovdyrforkjempere rystet over bondetalskvinne - vil øke til 200 ulv i Norge.

VINTEREN 2013:  En ulv i Slettåsreviret mellom Elverum og Trysil observert i forbindelse med det skandiviske forskningsprosjektet Skandulv.  FOTO: JØRN H. MOEN/DAGBLADET.
VINTEREN 2013: En ulv i Slettåsreviret mellom Elverum og Trysil observert i forbindelse med det skandiviske forskningsprosjektet Skandulv. FOTO: JØRN H. MOEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Trist, er den korte karakteristikken fra fagsjef Karoline Andaur i Verdens Naturfond (WWF) til sauebøndenes sterke ønske om å bli kvitt all ulv med fast tilhold og yngling i norske skoger.

- Naturvernforbundet er sjokkert over at en tilsynelatende vettug organisasjon som Norsk Bonde- og Småbrukarlag er villig til å utrydde arter fra norsk natur, slik deres leder Merete Furuberg sier til Dagbladet i dag.

- Personer og organisasjoner med slike holdninger er heldigvis i et særdeles lite mindretall. De marginaliserer seg selv og de melder seg helt ut av en seriøse debatt om ulv og ulveforvaltning, sier fagleder Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet.

- Gufs fra fortiden Og legger til: - det er like greit. Dette er et kaldt gufs fra fortiden og avdekker en skremmende holdning til rovdyr og naturforvaltning. Norge er forpliktet til å bevare vårt fantastiske artsmangfold.

Det var før onsdagens møte hjemme ved Svullrya på Finnskogen med rovdyransvarlig statsråd, klima- og miljøminister Vidar Helgesen, at leder Merete Furuberg i Norsk Bonde-og Småbrukarlag ikke etterlot noen tvil om hvilke forventninger hennes medlemmer har til den nye stortingsmeldingen om ulv, som kommer fra regjeringen i nær framtid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer