STORE SKADER: Åsgården skole fikk store skader i brannen, som ble meldt like etter klokka 22 i går kveld. FOTO: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO
STORE SKADER: Åsgården skole fikk store skader i brannen, som ble meldt like etter klokka 22 i går kveld. FOTO: LASSE LJUNG/NYHETSFOTOVis mer

Trist Semb så skolen sin brenne ned

- En tragedie for lokalmiljøet, sier Nils Johan Semb om skolebrannen i Åsgårdstrand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): To 16 år gamle gutter ble i natt siktet for å ha forårsaket skolebrannen i Vestfold i går kveld, og i formiddag ble det tatt ut siktelse mot ytterligere to unggutter.

Under avhør i natt innrømmet en av dem å ha tent på papir i skolegården, rett i forkant av brannen, opplyser Vestfold politidistrikt.

Så skolen brenne nedTidligere landslagssjef og nåværende toppfotballsjef Nils Johan Semb har selv gått på Åsgården skole i Åsgårdstrand. Han dro til skolen seint i går kveld, da han fikk høre om brannen.

- Ganske mye var brent ned da jeg kom til stedet, sier Semb til Dagbladet.

- Jeg har gått på den skolen, og det samme har de to barna mine. I et lokalmiljø er det en tragedie når skolen brenner ned. De greide jo å redde litt, men den er nesten totalskadd. Heldigvis var det ikke mennesker der inne.

- Var det følelsesladd å være vitne til at skolen sto i full fyr?

- Jeg vil ikke si følelsesladd, men det er trist når sånne ting skjer. Det er mye minner og lokalhistorie knyttet opp til en sånn skole.

30 deltok i slokkingenI alt seks klasserom, gymsalen, et mediatek og skolekjøkkenet er totalt utbrent og ødelagt. Noen klasserom og andre deler av undervisningsarealet er delvis berget.

Brannvesenet ble varslet av naboer like over klokka 22 i går kveld, og i alt 30 personer fra to brannstasjoner deltok i arbeidet med å slokke brannen.

- En 16 år gammel gutt fra Åsgårdstrand har i avhør forklart at han var i skolegården sammen med flere jevnaldrende kamerater like før det begynte å brenne i skolebygget. Han har innrømmet at han tente på noe papir. 16-åringens status er dermed endret fra vitne til siktet, sier operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt til NTB.

En annen 16-åring og to 15-åringer er også siktet i saken.

Nils Johan Semb sier det er trist at lokale gutter er siktet i saken.

- Hvis det medfører riktighet, er det fryktelig trist for dem og lokalsamfunnet.

TRIST: Nils Johan Semb gikk på skolen som sto i full fyr i går kveld. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
TRIST: Nils Johan Semb gikk på skolen som sto i full fyr i går kveld. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer